Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου

Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποίησαν χθες βράδυ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η χθεσινή ήταν η 1η διάλεξη του 2ου κύκλου της σειράς ανοικτών διαλέξεων που διοργανώνεται από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕΑ στην επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που διατηρείται μεταξύ των δύο οργανισμών, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με την επιστημονική συμβολή του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου».  

Η διάλεξη με τίτλο «Artificial Intelligence: Το Chat GPT στη ζωή και στην καθημερινότητά μας» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, Αναπληρωτή Καθηγητή, Δρα. Σωτήριο Χατζή, ο οποίος "συμπεριλαμβάνεται στο κορυφαίο 2% των ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη σύμφωνα με τη γνωστή κατάταξη του πανεπιστημίου Στάνφορντ».

Στην ομιλία του ο Δρ. Χατζής «παρουσίασε τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει αυτή η επαναστατική τεχνολογία καθώς και την επίδρασή της σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας».

Εξάλλου ο Προέδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Χαράλαμπος Μανώλη σε χαιρετισμό «ευχαρίστησε το ΤΕΠΑΚ για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία. Προσμένουμε και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών», ανέφερε, και σημείωσε πως το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η διάλεξη «είναι πολύ επίκαιρο που απασχολεί σήμερα ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών καθώς και την κοινωνία μας».

Σε χαιρετισμό εκ μέρους του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, η Λειτουργός Κωνσταντία Κούσουλου  «μετέφερε τις ευχαριστίες του Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη προς το Επιμελητήριο Αμμοχώστου για αυτήν τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Στόχος των διαλέξεων αυτών  είναι να καταστεί το ΤΕΠΑΚ ακόμη πιο ανοικτό και προσβάσιμο προς την κοινωνία, παρέχοντας στους πολίτες ενημέρωση για τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα και τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών