Powered by

Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά σε σχέση με το συνολικό ποσό των συμψηφισμών, σύμφωνα με την κατάσταση Συμψηφισμών Οφειλών που δημοσιεύει το Γενικό Λογιστήριο, για το Τμήμα Φορολογίας έχει συμψηφιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 συνολικό ποσό ύψους €347,3 εκ., ενώ μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2024 έχουν συμψηφιστεί ποσά ύψους €11,5 εκ. και € 3,1 εκ., αντίστοιχα.  

Για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συμψηφιστεί συνολικό ποσό ύψους €120,9 εκ., ενώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2024 έχουν συμψηφιστεί ποσά ύψους €0,6 εκ. και €1,1 εκ., αντίστοιχα.

Τέλος, για άλλα κυβερνητικά τμήματα/υπηρεσίες, σύμφωνα με την Κατάσταση Συμψηφισμών Οφειλών του Γενικού Λογιστηρίου, έχει συμψηφιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 συνολικό ποσό ύψους €83,6 εκ., ενώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2024 δεν υπάρχει συμψηφισμός οποιουδήποτε ποσού.  

Το Γενικό Λογιστήριο σημειώνει ότι στο συνολικό ποσό περιλαμβάνονται αποκοπές από μισθούς/ωρομίσθια/συντάξεις εκκρεμούντων ενταλμάτων προστίμου τα οποία οφείλονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία από Κρατικούς Υπαλλήλους, Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό και Συνταξιούχους, ύψους €1,1 εκ.

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ