Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργάνωσε την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για τους εργαζόμενους στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, με στόχο την εξοικείωσή τους με νέα ή λιγότερο γνωστά σημεία αναφοράς και τουριστικές δραστηριότητες στην Περιφέρεια Λάρνακας.

Η περιήγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στον βοτανόκηπο “Lumina Botanical Gardens” στον Κόρνο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βότανα και φυτά της Κύπρου, να επισκεφθούν το αποστακτήριο παραγωγής αιθέριων ελαίων και ανθόνερων, να πακετάρουν τα δικά τους βότανα και να δοκιμάσουν φρέσκα τσάγια παραγωγής του κήπου. Στον εν λόγω χώρο καλλιεργούνται πάνω από 30 διαφορετικά είδη βοτάνων με πλήρη υποστήριξη στη βιολογική γεωργία, ενώ πραγματοποιούνται διαδραστικά εργαστήρια και περιηγήσεις σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό, όπου θαύμασαν τα έργα του πρώτου επώνυμου Κύπριου ναΐφ γλύπτη. Το μουσείο έχει πρόσφατα επαναλειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο. Αναδεικνύει, μέσω των μοναδικών του έργων από πέτρα και ξύλο αλλά και με συνθέσεις ψηφιδωτών παραστάσεων, τη λαϊκή παράδοση, την καθημερινή ζωή, την ιστορία και τους εθνικούς αγώνες, την αρχαία ελληνική μυθολογία και την ορθόδοξη χριστιανική εικονογραφία.

Σε δήλωσή της στον «Ξενοδόχο», η Νανά Ασμένη Παύλου, Διευθύντρια ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρει: «Η Λάρνακα αποτελεί ένα ανερχόμενο τουριστικό προορισμό που συνεχώς εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται. Στο τουριστικό μας προϊόν προστίθενται νέα σημεία αναφοράς, δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες, τις οποίες θεωρούμε σημαντικό να γνωρίσουν δια ζώσης οι εργαζόμενοι στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία». Απόδειξη είπε, η διοργάνωση ως ΕΤΑΠ Λάρνακας ετήσιων εκπαιδευτικών περιηγήσεων με στόχο την εξοικείωση των άμεσα εμπλεκομένων με καινούρια στοιχεία του τουριστικού χαρτοφυλακίου της εν λόγω περιφέρειας.

Η εκδρομή συμπεριέλαβε, τέλος, επίσκεψη στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Άρπερας στην Τερσεφάνου, στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε ο Μεσαιωνικός οικισμός Άρπερα. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα αξιόλογο μνημείο της περιοχής που διαθέτει αρχαίες τοιχογραφίες, χτισμένο το 1745 από τον Δραγομάνο Χριστοφάκη Κωνσταντίνου. Η τοιχογραφία απεικονίζει τον ίδιο και την οικογένειά του να προσφέρουν την εκκλησία στον Άγιο Γεώργιο, ως ευχαριστία για την επιτυχή ολοκλήρωση του δύσκολου έργου του υδραγωγείου των «Καμάρων», του οποίου ήταν υπεύθυνος.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ