Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08% στις 144,38 μονάδες.

Αντίστοιχα με πτώση 0,05% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 στις 87,70 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 377.442 ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισαν και οι επιμέρους δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι Επενδυτικές κατά 1,08%, ενώ η Κύρια Αγορά αυξήθηκε οριακά κατά 0,06%. Με πτώση 0,24% έκλεισαν τα Ξενοδοχεία, ενώ η Εναλλακτική Αγορά μειώθηκε κατά 0,13%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο 171.062 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,62 ευρώ – πτώση 1,09%). Ακολούθησαν η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο συναλλαγών 132.926 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,36 ευρώ – χωρίς μεταβολή), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με όγκο 24.076 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,20 ευρώ – πτώση 0,62%), της Δήμητρας Επενδυτική με όγκο 10.914 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,88 ευρώ – άνοδος 1,15%) και της Salamis Tours με όγκο 9.400 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,76 ευρώ –άνοδος 0,53%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 11 πτωτικά και 8 έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 169.

Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι ακολουθώντας τις Αργίες που έχει καθορίσει το Δι-Ευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε Συνεχή Χρόνο (Target/ Target 2, Trans-European, Automated, Real-time Gross Settlement Express Transfer System), την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ημέρα που εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών, δεν θα διεξαχθούν χρηματιστηριακές συναντήσεις και εκκαθάριση / διακανονισμός συναλλαγών.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, που εορτάζεται η Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, καθώς και η Εθνική Επέτειος, το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό, λόγω των αργιών αυτών και συνεπώς δεν θα διεξαχθούν χρηματιστηριακές συναντήσεις και εκκαθάριση / διακανονισμός συναλλαγών στο ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα