Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε debate για το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού που φιλοξένησε η σκηνή του 18ου Συνεδρίου και Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Ο Γιάννης Αρμεύτης, Ανεξάρτητος Υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λεμεσού και ο Χαράλαμπος Προύντζος, Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας / Δικηγόρος και Διευθύνων, Συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε αντάλλαξαν απόψεις για τις δύο πόλεις, δίνοντάς μας παράλληλα το στίγμα της κατεύθυνσής τους σε περίπτωση που αναλάβουν τη δημαρχία των πόλεων.

Αντιμετώπιση με ολιστική προσέγγιση
Ο κ. Αρμεύτης είπε πως μια βιώσιμη ανάπτυξη βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και εξήγησε:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη εμπεριέχει αύξηση του πρασίνου, ένα καλό κυκλοφοριακό σύστημα, ποιοτικούς δημόσιους χώρους».

Aκολούθως, κάλεσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ολιστική προσέγγιση. «Πρέπει να σκεφτούμε ολιστικά, πως μπορούμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα και το μέλλον των κυπριακών πόλεων», τόνισε σχετικά.

«Τα μηνύματα των καιρών και οι εντολές της E.E. είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε, θεσμικά, και με συγκεκριμένο τρόπο για να δούμε πως μπορούμε να μετασχηματίσουμε το τοπίο των πράσινων και των έξυπνων πόλεων», πρόσθεσε.

Τα υψηλά ενοίκια είναι κάτι που επίσης απασχολούν τους Δημότες είπε στη συνέχεια με σειρά εισηγήσεων.

Μια πόλη που υπηρετεί τους πολίτες της και όλους τους stakeholders
Από την πλευρά του, ο κ. Προύντζος σχολίασε αρχικά ότι οι τοπικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές γιατί επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και οι αποφάσεις είναι εξίσου σημαντικές για τη ζωή τους, για τα επόμενα 5 χρόνια και όχι μόνο.

«Η Λευκωσία πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία δυναμική και να καταστεί ξανά μια ισχυρή πρωτεύουσα», δήλωσε, χωρίς, όπως διευκρίνισε «να βλέπουμε ανταγωνιστικά την πρόοδο τις άλλες πόλεις» αλλά να εντοπίζονται τα θετικά στοιχεία.

Για το πώς μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη η πόλη, ο κ. Προύντζος είπε πως η έννοια της συμπεριληπτικής πόλης είναι το βασικό ζητούμενο. «Η βιωσιμότητα της πόλης είναι μια πόλη που υπηρετεί τους πολίτες της και όλους τους stakeholders, επενδυτές, επιχειρήσεις και δημότες.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Αίσθηση προκάλεσε η εξαγγελία του υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας για προσπάθεια δημιουργίας πόλης μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ, ενώ από πλευράς Γιάννη Αρμεύτη η στόχευση που θέτει για δημιουργία τραμ στη Λεμεσό.

Τόσο ο κ. Προύντζος όσο και ο κ. Αρμεύτης τόνισαν την σημασία αποδίδουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, μέσα από τη δημιουργία και αναβάθμιση των κατάλληλων, απαραίτητων, υποδομών. Πρωτίστως, μέσα από τη δημιουργία συνθηκών για προσέλκυση ξένων εταιρειών στις δύο πόλεις, κάτι που προϋποθέτει-μεταξύ άλλων-τον απαιτούμενο αριθμό γραφειακών χώρων, αλλά και στέγης για το προσωπικό τους.

Οι δύο υποψήφιοι τοποθετήθηκαν και ανέπτυξαν το όραμά τους για τους παραδοσιακούς αστικούς πυρήνες των πόλεων τους, οι οποίοι-όπως παραδέχθηκαν- σήμερα υστερούν, επισημαίνοντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν καίριο ρόλο να διαδραματίσουν και οριοθετώντας ως ζητούμενο την παροχή κινήτρων και δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη στις περιοχές αυτές, τόσο του επιχειρείν όσο και προκειμένου να καταστούν ελκυστικές για κατοίκηση.

Οι κ.κ. Αρμεύτης και Προύντζος τοποθετήθηκαν με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τα ψηλά κτίρια και τις μεγάλες αναπτύξεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη για ανάπτυξη που να μην συντελείται άναρχα, αλλά στη βάση ενός καλά σχεδιασμένου πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δημοσιογράφος/Αρχισυντάκτης του InBusinessNews, Γιώργος Πλουτάρχου.

Το Συνέδριο παρουσίασε η Altia.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας