B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς

Καθώς ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα κτίρια προσαρμόζεται στα νέα πρότυπα εργασίας και τρόπου ζωής, στην αυξημένη παγκόσμια κινητικότητα, στις τεχνολογικές εξελίξεις και στην αυξημένη αίσθηση επείγοντος όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες καλούνται να είναι προετοιμασμένοι ώστε τα έργα τους να εξελίσσονται υπεύθυνα, να διατηρούν την αξία τους και να είναι ανθεκτικά σε ένα μέλλον απρόβλεπτο.

Η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης και η κατανόηση των μεταβαλλόμενων αναγκών των ανθρώπων είναι το κλειδί, σύμφωνα με τον Ben Scott, Senior Partner της Foster & Partners, ο οποίος μίλησε στο 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσίασε η Altia.

O ομιλητής παρέθεσε σημαντικά στατιστικά στοιχεία της Κύπρου, μεταξύ των οποίων τον αριθμό των διεθνών τουριστικών αφίξεων, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα δρόμου προς το Net Zero και τις δεσμεύσεις ανά χώρα.

Εξίσου χρήσιμα ήταν και στοιχεία που παρέθεσε για τον ιδιωτικό τομέα και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Ο κ. Scott ανέλυσε τους κλιματικούς στόχους των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου ανά τύπο.

Ο ελκυστικός χώρος εργασίας είναι απαραίτητος για έναν υγιή Οργανισμό, τόνισε λίγο αργότερα και εξήγησε: «Ο χώρος εργασίας του μέλλοντος υπερβαίνει την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των εργαζομένων τους, αναζητώντας και την ψυχική ευεξία τροφοδοτώντας την αίσθηση του ανήκειν», είπε.

Παρουσίασε ακόμη τις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι το 24% των επενδυτών θα επιδιώξει να αποκτήσει μόνο στοιχεία ενεργητικού που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ESG.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης μέσω της οποίας, είπε, προκύπτουν μοναδικές ευκαιρίες.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας