powered by

Μικαέλλα Σάββα: Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των επενδύσεων

«Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να επενδύσετε», σύμφωνα με την Μιχαέλλα Σάββα, Manager of Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε παρουσίασή της στο Women Leaders’s Forum, και με τίτλο «Women & Wealth: Empowering women to build & growth wealth», η ομιλήτρια έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο κοινό για ενδυνάμωσή του και επιτυχία.

Μίλησε για την υποστήριξη που παρέχει η τράπεζα στις γυναίκες επιχειρηματίες, παρουσιάζοντας το «καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο» του ιδρύματος που επανεξετάζεται σε τακτική βάση για να διασφαλίζεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύμφωνα με τους στόχους και την ανοχή κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εξήγησε επίσης πώς η τράπεζα συνεργάζεται και εξυπηρετεί τους πελάτες της, ευρύτερα.

Η Μικαέλλα Σάββα αναφέρθηκε στο gender wealth gap και το gender investment gap. Οι γυναίκες δεν επενδύουν, κάτι που τις εμποδίζει να δημιουργήσουν πλούτο. Τόνισε ότι το gender wealth gap είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε επίσης χάσμα στη σύνταξη μεταξύ των φύλων.

Οι γυναίκες ζουν μέσο όρο πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες και χρειάζονται τα συνταξιοδοτικά τους κεφάλαια να διαρκέσουν περισσότερο. Η επένδυση είναι ο καλύτερος τρόπος για τις γυναίκες να γεφυρώσουν το χάσμα και να αυξήσουν τα χρήματά τους με την πάροδο του χρόνου.

Το Wealth της Ελληνικής Τράπεζας, προωθεί τη δημοκρατικοποίηση της διαχείρισης του πλούτου και την εύκολη πρόσβασή της σε όλους, ανεξάρτητα από το ποσό που έχει κάποιος να επενδύσει.

«Γνωρίζουμε ότι για πολλές γυναίκες η επένδυση είναι ένας νέος τομέας και η Ελληνική Τράπεζα ενημερώνει και εκπαιδεύει τις γυναίκες σχετικά με τις επενδύσεις και τις βοηθάμε να διασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον», ανέφερε η κ. Σάββα.

Τόνισε την αξία του να επενδύουν οι γυναίκες ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους. «Δυστυχώς στην Κύπρο (και Ελλάδα) τα νοικοκυριά δεν επενδύουν, καθώς, η επένδυση δεν είναι στην κουλτούρα των πολιτών, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου ξεκινά από νωρίς, με αποτέλεσμα να έχουν οικονομική ανεξαρτησία στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσίασε επίσης τις μεγάλες τάσεις που μετασχηματίζουν σήμερα τις κοινωνίες και τις ευκαιρίες. Αυτές είναι, η καθαρή μηδενική πορεία, η ψηφιοποίηση, η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων και η αστικοποίηση. Τάσεις, τις οποίες η Τράπεζα λαμβάνει υπόψη στην παροχή των υπηρεσιών προς τις επιχειρηματίες του τόπου.

«Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να επενδύσετε στο οικονομικό σας μέλλον», κατέληξε.

  • Κύριος χορηγός: ECOMMBX
  • Χορηγοί  C.A. Papaellinas Group, Energame, Hellenic Bank, IMR
  • Οργανωτής: ΙΜΗ
  • Με τη συνεργασία: BPW Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Πενήντα χρόνια American College-Τιμή στους φοιτητές και το μέλλον της εκπαίδευσης
UW Group: Γιόρτασε 25 χρόνια παγκόσμιας ναυτιλιακής επιτυχίας
Παν. Νεάπολις Πάφος: Αναγνώριση, εξωστρέφεια και στρατηγική ανάπτυξης στην 16η τελετή αποφοίτησης
ΙδΕΚ: Βολιδοσκόπηση αγοράς για νέο πρόγραμμα AI WAVE
Bird Aviation: Πολυετής συμφωνία βαριάς συντήρησης με κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία
COSMOS Insurance: Ισχυρά αποτελέσματα με νέα ιστορικά υψηλά σε κερδοφορία και φερεγγυότητα
Όμιλος Λανίτη: Στηρίζει την επενδυτική δραστηριότητα-Χρυσός χορηγός των International Investment Awards του Invest Cyprus
ΤΕΠΑΚ: Κβαντικό άλμα στην κυβερνοασφάλεια για την Κύπρο με το πρώτο δίκτυο κβαντικής επικοινωνίας
Η TBWA\Entelia υιοθέτησε το δωμάτιο 13 στο Ronald McDonald House® Κύπρου
Ο δρόμος για την επιτυχία: Όταν το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό