Powered by

ΟΣΙΚΑ: Γεμάτα τα κέντρα εστίασης το τριήμερο, άγγιξαν το 100% οι πληρότητες

Οι επιχειρήσεις των κέντρων εστίασης και διασκέδασης γέμισαν με κόσμο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αλλά και το προηγούμενο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου, ο οποίος σημείωσε πως η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε στο 80-90% παγκύπρια, ενώ στις παράλιες περιοχές άγγιξε το 100%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι και το επόμενο τριήμερο θα δώσει «οικονομική ένεση» και ανακούφιση στους επιχειρηματίες. Τα κέντρα αναψυχής συνέχισε, «είχαν την τιμητική τους» και όλα τα παράλια κέντρα εστίασης, από τον Πύργο Τηλλυρίας μέχρι την Αγία Νάπα, είχαν κρατήσεις, σημειώντας την «οικονομική ένεση» από ντόπιους πελάτες μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο, κυρίως στις παράλιες περιοχές της Πάφου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, δεν υπάρχει ικανοποιητική διακίνηση τουριστών από άλλες χώρες.

Ευελπιστούμε, συνέχισε ο κ. Θρασυβούλου, ότι και το επόμενο τριήμερο, θα λειτουργήσει το ίδιο με την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής «ώστε οι επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα».

Χτες, Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, την τιμητική τους είχαν κυρίως οι ψαροταβέρνες, προσφέροντας φρέσκο ψάρι, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την νέα τουριστική σεζόν και ευχήθηκε να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Σίγουρα, πρόσθεσε, γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Εμείς συνέχισε, «έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις μας, ότι πρέπει σιγά-σιγά να κτίζουμε και να δημιουργούμε νέες προοπτικές με νέες πτήσεις από νέους προορισμούς, ούτως ώστε ο κόσμος με τα νέα δεδομένα να επιλέγει και να πηγαίνει στην χώρα, που επιθυμεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι προκλήσεις της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ
Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο