Spencer West: Το μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής διευκολύνει τους δικηγόρους

Το νέο καινοτόμο μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής δύναται να αναβαθμίσει το δικηγορικό επάγγελμα στη Κύπρο, o ιδρυτικός συνεργάτης της Spencer West στη Κύπρο, Theo Antoniou αναφέρει σε συνέντευξή του.

Το μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής (sharing fees model) τονίζει, προσφέρει στους δικηγόρους ευελιξία, αυτονομία, ισότητα και αίσθηση ιδιοκτησίας, ένα μοντέλο που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές ανά το παγκόσμιο στο χώρο της νομικής.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Antoniou

Μπορείτε να μας μιλήσετε για το μοντέλο του επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής (sharing fees model) και γιατί πιστεύετε ότι είναι σημαντικό για την Κύπρο;

Το μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής (sharing fees model) βασίζεται στην αρχή της συνεργασίας, και της κοινής επιτυχίας. Αυτό το μοντέλο παρέχει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να ενεργούν ανεξάρτητα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, έχοντας πρόσβαση στις υποδομές της και σε ένα μεγάλο δίκτυο συναδέλφων από όλο τον κόσμο. Οι δικηγόροι δεν είναι υπάλληλοι αλλά συνεταίροι και με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται, τόσον στο επίπεδο της εργασίας όσον και στο επίπεδο της αμοιβής, λαμβάνοντας το 70% του συνολικού ποσού των χρεώσεών τους (δηλαδή των τιμολογίων που εκδίδουν).

Στόχος είναι να προσφέρει στους δικηγόρους ευελιξία, αυτονομία, ισότητα και αίσθηση ιδιοκτησίας εντός της εταιρείας, επιτρέποντάς τους να ανταμειφθούν επαρκώς για την επιτυχία τους.

H Spencer West είναι μια εταιρεία βασισμένη στο μοντέλο αυτό, το οποίο ενθαρρύνει την εξειδίκευση, την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για νομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Αυτή η προσέγγιση προάγει την ομαδική εργασία, βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών και ενθαρρύνει τους δικηγόρους να εργαστούν μαζί για κοινούς στόχους.

Το μοντέλο αυτό γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές ανά το παγκόσμιο, ιδιαίτερα στους νομικούς οι οποίοι επιθυμούν να καθορίσουν οι ίδιοι την πορεία τους στο δικηγορικό επάγγελμα, αφήνοντας το δικό τους στίγμα.

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την Spencer West;

Η Spencer West, είναι διεθνής δικηγορική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, η οποία παρέχει ένα ευρύ φάσμα δικηγορικών υπηρεσιών, συμβουλεύοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες παγκοσμίως, έχοντας ως βασικές αξίες τη συνεργασία, την επιχειρηματικότητα και την αριστεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα η Spencer West ονομάστηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εναλλακτική δικηγορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για δεύτερη συνεχή χρονιά με σχεδόν 300 συνεργάτες διεθνώς. Η εταιρεία μας επίσης βραβεύτηκε με το Βραβείο Business Growth Award ως αναγνώριση της επιτυχίας της στα Modern Law Awards.

Πώς ωφελούνται οι πελάτες από το μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής;

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα που παρέχει το μοντέλο επιμερισμού δικηγορικής αμοιβής στους πελάτες, είναι η ποιότητα των υπηρεσιών, καθώς προάγει την εξειδίκευση.

Η φύση του συγκεκριμένου μοντέλου εξασφαλίζει ότι οι πελάτες λαμβάνουν ποιοτικές συμβουλές και υποστήριξη από μια ομάδα έμπειρων δικηγόρων. Οι μοναδικές δεξιότητες και απόψεις κάθε συνεταίρου, μας επιτρέπουν την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στα νομικά προβλήματα των πελατών μας. Οι συνεταίροι μας είναι πλήρως καταρτισμένοι με εμπειρία άνω των 8 χρόνων σε συγκεκριμένους νομικούς τομείς.

Τι ξεχωρίζει τη Spencer West από άλλα γραφεία στην Κύπρο;

Η συνεργασία και η καινοτομία είναι τα δύο στοιχεία που διακρίνουν τη Spencer West. Πιστεύουμε στη δυναμική της ομαδικής εργασίας και προσπάθειά μας είναι η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να ακούγεται και να συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τους πελάτες μας. Ο κάθε συνέταιρος είναι μεν αυτόνομος αλλά ταυτόχρονα ανήκει σε μια μεγάλη διεθνή «οικογένεια», σκοπός της οποίας είναι η στήριξη των μελών της ώστε να εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα και κατ’ επέκταση να παρέχουν στους πελάτες το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ως εταιρεία επενδύουμε μεγάλα κεφάλαια σε τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν στους συνεταίρους μας να είναι οργανωμένοι και ως εκ τούτου πιο αποδοτικοί και να παρέχουν άριστης ποιότητας νομικές υπηρεσίες. Επίσης επενδύουμε και στοχεύουμε στην επιμόρφωση των δικηγόρων.

Επιπλέον, η επικέντρωση και η εξειδίκευση των συνεταίρων μας σε συγκεκριμένους νομικούς τομείς μας επιτρέπει να παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών μας.

Στη Κύπρο αντιμετωπίζουμε την έλλειψη εξειδικευμένων δικηγόρων σε συγκεκριμένους νομικούς τομείς. Με την ραγδαία αύξηση των δικηγορικών γραφείων την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε ότι υπάρχει έλλειψη εξειδίκευσης αφού ως επί το πλείστον οι δικηγόροι οι οποίοι διατηρούν ή εργάζονται σε μικρά ή μεσαίου μεγέθους δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες σε διάφορους νομικούς τομείς και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να αναλάβουν υποθέσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στον τομέα της εξειδίκευσης τους, με αποτέλεσμα την έλλειψη ποιότητας στις νομικές υπηρεσίες που παρέχονται.

Επί καθημερινής βάσεως παρατηρούμε τροποποιήσεις σε νόμους, οδηγίες και κανονισμούς καθώς και την θέσπιση νέων νόμων, οδηγιών και κανονισμών, τόσον σε Εθνικό, όσον και σε Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, σε πολλούς τομείς της νομικής επιστήμης. Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο για ένα επαγγελματία νομικό να παρακολουθεί, να ενημερώνεται και να γνωρίζει σε βάθος όλους τους νόμους, οδηγίες και κανονισμούς σε όλα τα επίπεδα. Το πιο πάνω πρόβλημα εξειδίκευσης το αντιμετωπίζουμε ως μια πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τους δικηγόρους που γνωρίζουν πολύ καλά ένα τομέα να εστιάσουν σε αυτόν και να μπορέσουν να προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις και συμβουλές. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάκτηση του κύρους και της αξίας του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο και ως εκ τούτου στην αναβάθμισή του.

Πώς η ελευθερία και η ευελιξία στην εργασία συμβάλλει στην επιτυχία της Spencer West;

Η ελευθερία και η ευελιξία στην εργασία είναι βασικές αξίες στη Spencer West. Προσφέρουμε στους συνεταίρους μας τη δυνατότητα οργάνωσης του χρόνου και της εργασίας τους, ενθαρρύνοντάς τους να επικεντρώνονται τόσον στην προσωπική όσον και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη. Αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό αίσθημα ευελιξίας, αυτονομίας και ελευθερίας των μελών της ομάδας μας, ώστε να είναι πιο ευχάριστοι και παραγωγικοί στην εργασία τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το μοντέλο της Spencer West στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.spencer-west.com/join-us/why-us/growing-your-practice/

Δειτε Επισης

Κομψή Κληρονομιά - Εκδήλωση: Φύση - Μόδα - Μουσική
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας - €10.000 ανά επιχείρηση
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
3η διάλεξη για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία-«Αδειοδοτήσεις και βασικές απαιτήσεις για τη λειτουργία υποστατικών»
V. Aharonson: Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ασθενών μετασχηματίζουν την υγεία
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών