Powered by

Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνες για μη συμμόρφωση κατά της Alphabet (της εταιρίας στην οποία ανήκει η Google), της Apple και της Meta (όπου υπάγονται Facebook, Instagram και Whatsapp) βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (Digital Services Act - DSA).

Ειδικότερα, οι έρευνες αφορούν τους κανόνες της Alphabet όσον αφορά την καθοδήγηση της δραστηριότητας των χρηστών στην εφαρμογή Google Play και την προτίμηση σε προϊόντα της εταιρίας στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Όσον αφορά την Apple, η έρευνα αφορά πρακτικές καθοδήγησης των χρηστών στο App Store καθώς και την οθόνη για επιλογή χρήσης του περιηγητή Safari.

Τέλος, σε σχέση με τη Meta, η έρευνα αφορά το μοντέλο βάσει του οποίου οι χρήστες έχουν ως επιλογές μόνο την αγορά συνδρομής ή να δώσουν την έγκρισή τους στη χρήση των δεδομένων τους («pay or consent) από την εταιρία.

Επιπλέον, η Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασίες για διερεύνηση των νέων κανονισμών τιμολόγησης εναλλακτικών καταστημάτων για εφαρμογές, καθώς και τις πρακτικές αξιολόγησης των προϊόντων που εφαρμόζει η Amazon.

Η Κομισιόν ζητά ακόμα από τις μεγάλες διαδικτυακές εταιρίες και πλατφόρμες να διατηρούν αρχεία συγκεκριμένων εγγράφων ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή και συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους.

Δειτε Επισης

Οι νέοι σαρωτικοί δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ...20% σε όλα τα προϊόντα από την Ε.Ε., 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Κριστίν Λαγκάρντ: Οι δασμοί Τραμπ θα είναι αρνητικοί σε όλο τον κόσμο
Γερμανία: Αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο
Ο Τράμπ ξεκινά σήμερα τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο-Οι κίνδυνοι και οι δυσοίωνες προβλέψεις
ΗΠΑ: Σε ύφεση η βιομηχανία τον Μάρτιο-Άλμα τιμών λόγω δασμών Τραμπ
Ασταμάτητος ο χρυσός μια ανάσα πριν τους νέους δασμούς Τραμπ-Πάνω από 15 ρεκόρ φέτος
Κρ. Γκεοργκίεβα: Δεν υπάρχει κίνδυνος «ύφεσης» παρά τους δασμούς των ΗΠΑ
Πώς ο Έλον Μασκ είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Scope: Δύσκολη η συγκράτηση του πληθωρισμού στην Τουρκία λόγω πολιτικής αβεβαιότητας
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα στοχοποιήσουν όλες τις χώρες-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις