COFFEE ISLAND: Η μεγαλύτερη αλυσίδα ανεξάρτητων καταστημάτων καφέ στην Κύπρο

Η εταιρεία Coffee Island ξεκίνησε το 1999 στην Πάτρα με κινητήριο δύναμη την αγάπη του ιδιοκτήτη για τον specialty καφέ. Mε αφοσίωση στο λεγόμενο δίκαιο επιχειρείν, τον ηθικό και ανθρώπινο κώδικα διεξαγωγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους farmers, τους Baristi, τους διανομείς, τους franchisees, τους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία σημείωσε από τότε μια ραγδαία ανάπτυξη.

Σήμερα η Coffee Island κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των επώνυμων αλυσίδων καφέ, τόσο σε αριθμό καταστημάτων όσο και σε διασπορά, διαθέτοντας υπό την επωνυμία της συνολικά 480 καταστήματα εντός και εκτός τειχών. Από αυτά, τα 427 βρίσκονται στην Ελλάδα, 45 στην Κύπρο και άλλα 10 σε 6 χώρες του εξωτερικού (Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

2

Η άφιξη στην Κύπρο

Το 2009 ήταν η χρονιά έναρξης της λειτουργίας του πρώτου καφεκοπτείου Coffee Island στην Κύπρο. Σήμερα, το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας, περιλαμβάνει 45 καταστήματα σε κύριες και βολικές τοποθεσίες σε όλη την Κύπρο, ενώ το ενδιαφέρον για συνεχή και υγιή επέκταση αποτελεί πάγια προτεραιότητα.

Το κάθε κατάστημα ορίζει το ωράριο λειτουργίας του, με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών της περιοχής που εξυπηρετεί.

3

Ζητούμενο η απόλυτη εμπειρία καφέ

Η εικόνα των καφεκοπτείων της Coffee Island τα τελευταία τρία χρόνια αναβαθμίζεται με βάση το όραμα και τη φιλοσοφία της εταιρείας, δημιουργώντας μοντέρνους, ευχάριστους και άνετους χώρους για ενδυνάμωση της εμπειρίας του πελάτη.

Η γνώση, η αγάπη και το μεράκι του Barista, αλλά και η θέληση να βρουν το ρόφημα ή τον καφέ που ικανοποιεί τα γευστικά κριτήρια του καταναλωτή συνθέτουν την απόλυτη εμπειρία καφέ.

Το ESPRESSO & BREW BAR αποτελεί το χειροπιαστό αποτέλεσμα της γνώσης για τον specialty coffee και τις μεθόδους εκχύλισής του. Στο σημείο αυτό ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει τον καφέ ή το ρόφημα της επιλογής του και να το συνδυάσει με ένα απολαυστικό σνακ.

Η καρδιά της επιχείρησης όμως χτυπά στο ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης της εταιρείας.

Σε αυτή τη γωνιά διατίθεται πληθώρα ποικιλιών (single estate, single origin) και χαρμανιών καφέ, καθώς επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός για επί τόπου άλεση.

Το καφεκοπτείο αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της Coffee Island, διότι συνδυάζει ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο με ένα σύγχρονο espresso bar.

4

HOME BARISTA: Το ταξίδι στον κόσμο του specialty καφέ ολοκληρώνεται στο Home Barista station με μια πλήρη γκάμα χρηστικών αντικειμένων για να συνεχιστεί η μεθυστική εμπειρία καφέ στο σπίτι ή/και στο γραφείο.

Πρωτοπόροι στο delivery καφέ

Η Coffee Island είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που διασφάλισαν τη δυνατότητα delivery καφέ. Πρωτοπορώντας γι΄ακόμη μια φορά, το 2018 δημιούργησε ιστοσελίδα με δυνατότητα παραγγελιοληψίας (www.coffeeisland.com.cy), κάτι που έδωσε την ευχέρεια στον Κύπριο καταναλωτή να καταχωρεί τις παραγγελίες ηλεκτρονικά, γρήγορα και εύκολα.

Δύο χρόνια μετά, η ψηφιακή εμπειρία Coffee Island, αναβαθμίστηκε περαιτέρω με το λανσάρισμα του My Coffee Island App και του συστήματος επιβράβευσης My Rewards, στο οποίο συμμετέχουν τόσο οι online παραγγελίες μέσω του My Coffee Island App και Web όσο και οι παραγγελίες με φυσική παρουσία στο κατάστημα (Tap Me). Το My Rewards επιβραβεύει τις συνολικές αγορές του καταναλωτή με εκπτώσεις και άλλα οφέλη.

Η υπηρεσία delivery ασφαλώς εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με delivery aggregators για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του πελάτη.

5

Οι τάσεις

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στις προτιμήσεις και στη συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή. Συνεχίζει να εστιάζει σε ροφήματα με βάση τον espresso και είναι πρόθυμος να αναβαθμίσει την εμπειρία του, επιλέγοντας μονοποικιλιακούς καφέδες και να εξερευνήσει νέα γευστικά προφίλ. Είναι όλο και πιο ενημερωμένος για τη βιώσιμη παραγωγή καφέ και δίνει σημασία τις καλές πρακτικές που ακολουθεί η κάθε εταιρεία.

Η σχέση ποιότητας και τιμής εξακολουθεί να αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής τόσο Κύπριος καταναλωτής επιστρέφει στο take away και dine in.

Παράλληλα εξερευνά εξειδικευμένα είδη καφέ για να φτιάξει τον καφέ του στο σπίτι ή στο γραφείο, χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

6

Έμφαση στην πρώτη ύλη

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, η εταιρεία συνεργάζεται απευθείας με τους καλλιεργητές στις χώρες παραγωγής καφέ (direct trade), που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Ισημερινό μεταξύ των τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερω (Kολομβία, Βραζιλία, Περού, Αιθιοπία, Κένυα, Ινδία κ.ά.), αναπτύσσοντας μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μαζί τους. Αυτό της επιτρέπει να διαθέτει μια πλούσια γκάμα επιλογών με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή – πελάτη της.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 254, 2048, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22333744

Ε-mail: info@coffeeisland.com.cy

Ιστοσελίδα: www.coffeeisland.com.cy

Facebook: www.facebook.com/coffeeislandcy

Instagram: https://www.instagram.com/coffeeisland_cy/

Δειτε Επισης

Bean Bar: Εδραιώνεται στην αγορά του καφέ και της εστίασης
Caffè Nero: Καφές από πολυβραβευμένο χαρμάνι
Coffee Berry Κύπρου: Μια μοναδική εμπειρία καφέ
COFFEE ISLAND: Η μεγαλύτερη αλυσίδα ανεξάρτητων καταστημάτων καφέ στην Κύπρο
Gloria Jean's Coffees: Το Special Espresso Blend από το 1979 και το Glorious Comeback
Λαϊκό Καφεκοπτείο: Ο πρώτος σε προτίμηση καφές της Κύπρου κατακτά την αγορά και με νέα είδη καφέ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ AMAZING COFFEE: Η Κύπρος ξέρει από καλό καφέ και τον προτιμά