EnergyIntel: Λύνοντας το puzzle της ενεργειακή κρίσης

Η EnergyIntel αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά εταιρειών που όχι μόνο αντιλαμβάνονται την ανάγκη για βιώσιμες ενεργειακές λύσεις αλλά και πρωτοπορούν στην υλοποίηση τους. Με την προσφορά της σε ενεργειακές λύσεις για οικιακά και εμπορικά κτίρια, καθώς και στην επένδυση σε μεγάλα φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά πάρκα, η εταιρεία δεν αποτελεί μόνο έναν πρωταγωνιστή στην παραγωγή καθαρής ενέργειας αλλά και έναν καταλύτη στην ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου. Η ξεκάθαρη πορεία που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπληρώνεται προσθέτοντας λύσεις σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με βελτιστοποίηση απορρόφησης πράσινης φόρτισης, όπου η εταιρεία ανέπτυξε καινοτόμους σταθμούς οι οποίοι δεν απαιτείται να είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρισμού αλλά αποτελούν αυτόνομη (standalone) λύση πετυχαίνοντας δύο σημαντικότατους στόχους. Πρώτον την παροχή λύσης στην ταχεία ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ακόμη και σε απομακρυσμένα σημεία όπου δεν υπάρχει δίκτυο και δεύτερο δεν καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου το οποίο τροφοδοτείται κατ’εξοχήν με ορυκτά καύσιμα, εφαρμογή που αδιαμφησβήτητα εξασφαλίζει καθαρότατη πράσινη παροχή ηλεκτρισμού πλήρως συνυφασμένη με τους στόχους της ηλεκτροκίνησης.

2

Η EnergyIntel έχει μετεξελιχθεί σε εταιρεία τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως η κύρια λύση ενέργειας, και όχι ως η εναλλακτική. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της EnergyIntel είναι το κέντρο της καινοτομίας μας. Με δίπλωματα ευρεσιτεχνίας (πέραν των 85 πατέντων) για τεχνολογίες που κυμαίνονται από καινοτόμα υλικά θερμικής αποθήκευσης μέχρι εξελικτικές μεθόδους μετατροπής ενέργειας, η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται της επιχειρηματικής καινοτομίας. Αυτό δεν μεταφράζεται μόνο σε σημαντικές τεχνολογικές προόδους αλλά και στη δημιουργία οικονομικής αξίας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

3

Το ELECTRON247 είναι η λύση που αναζητούσε ο κόσμος για να απογαλακτιστεί από τα ορυκτά καύσιμα. Η υιοθέτηση λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ευρεία κλίμακα έπεφτε πάντα πάνω σε ένα φράγμα χτισμένο σε 2 κύριους πυλώνες. Ο πρώτος ήταν το κόστος της τεχνολογίας και ο παράγοντας αστάθεια, δηλαδή το γεγονός ότι ο ήλιος δεν λάμπει εικοσιτέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο, ο άνεμος είναι απρόβλεπτος και εποχιακός όπως και τα κύματα, με λίγα λόγια μας έλειπε αυτό που προσέφεραν τα ορυκτά έλαια που δεν είναι τίποτα άλλο από μια σταθερή on demand συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά το κόστος των μπαταριών μειώνεται, αλλά όπως και εμάς και κάποιους άλλους συναγωνιστές μας που έχουν ανακαλύψει τις δικές τους λύσεις θερμικής αποθήκευσης άροντας και το τελευταίο εμπόδιο για την πλήρη υιοθέτηση ενεργειακών λύσεων από ανανεώσιμες πηγές. Το ELECTRON247 μας ενθουσιάζει γιατί είναι μια λύση η οποία έχει την ελαστικότητα και είναι προσαρμοστική. Δηλαδή μπορεί δυνητικά να καλύψει από ανάγκες ενός σπιτιού, μιας επιχείρησης, μιας βιομηχανίας, μέχρι ενός κράτους.

4

Είναι τιμή μας που προταθήκαμε για βράβευση στην κατηγορία «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» πρώτα γιατί βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσους σημαντικούς υποψήφιους που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας της Κύπρου αλλά και σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε τι μπορεί να καταφέρει η πραγματικά ομαδική δουλειά και αφοσίωση προς ένα σκοπό και στόχο όσο και εάν αυτός φαντάζει μακρινός και άπιαστος. Δηλαδή από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση εγκατάστασης φωτοβολταικών να βρίσκεσαι στην ακμή της καινοτομίας της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να βρίσκεσαι στο τραπέζι της συζήτησης σε διεθνές επίπεδο ισότιμα για το μέλλον της.

5

Αυτό το χρωστάμε ως εταιρεία σε μια ομάδα η οποία είχε όραμα και βλέμμα στον διεθνή ορίζοντα. Θέλουμε λοιπόν να πιστεύουμε ότι αυτό που καταφέραμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης προς το καταπληκτικό ταλέντο που υπάρχει στην χώρα μας καλώντας το να πεισμώσει και να πιστέψει ότι μπορεί από εδώ την μικρή μας Κύπρο να βάλει το σημάδι του στον διεθνή τομέα που τον παθιάζει και τον παρακινεί να κυνηγήσει το όνειρο του.

Μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο μας μπροστά, οι άνθρωπο τα θα το καταφέρουν και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

6

H ENERGYINTEL είναι υποψήφια στα INBUSINESS AWARDS 2023 στην κατηγορία ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλέφωνο: 22380707

Εmail: info@energyintel.com.cy

Ιστοσελίδα: www.energyintel.com.cy

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»