powered by

Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές

Στα κέρδη επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 145,46 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,59%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 88,37 μονάδες με άνοδο 0,60%. Η αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στις 826.880 ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 695.000 ευρώ αφορούσαν συναλλαγές για τις μετοχές των τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Τράπεζας Κύπρου για καταβολή τελικού μερίσματος σε μετρητά ύψους €0,25 ανά συνήθη μετοχή από τα κέρδη για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,90%, τα Ξενοδοχεία κατά 5,50% και οι Επενδυτικές κατά 0,56%. Αντίθετα, απώλειες σημείωσε η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,42%.

Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 441.642 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,67 ευρώ – άνοδος 3,97%).

Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 253.960 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,41 ευρώ – πτώση 1,63%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με όγκο 33.830 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,22 ευρώ –πτώση 1,23%), της Logicom με όγκο 30.000 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,00 ευρώ – χωρίς μεταβολή) και της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο 27.222 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,875 ευρώ –άνοδος 0,57%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 8 κινήθηκαν ανοδικά, 9 πτωτικά και 2 έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Ο αριθμός των συναλλαγών εκτινάχθηκε στις 316.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή στη ΝΕΑ Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, 5.574.787 επιπρόσθετων συνήθων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «The Mall of Engomi (ME) Plc», ονομαστικής αξίας €0,10, οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στην τιμή €1,34534 ανά μετοχή με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης, καθώς και την ταυτόχρονη εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Μητρώο του ΧΑΚ.

Αναφέρει ότι οι μετοχές θα φέρουν τους ίδιους Κωδικούς Διαπραγμάτευσης ΓΟΥΚ/ WOOC και θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 15.574.787 μετοχές και προσθέτει ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024.

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο