Πώς η ORA Developers προσπερνά επιτυχώς κάθε εμπόδιο

Η άμεση διαχείριση κινδύνων που προκύπτουν στο διεθνές επιχειρηματικό σκηνικό, αντιμετωπίζονται επιτυχώς από την ORA Developers και αυτό είναι κάτι που αποδίδεται και στους decision makers της εταιρείας και στα αντανακλαστικά τα οποία διαθέτουν για να δρούν ενίοτε και προληπτικά.

Τα ρίσκα αυτά και οι προκλήσεις τίθενται στο μικροσκόπιο του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος τέταρτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων της ORA όπου καταγράφονται οι πρωτοποριακές δραστηριότητες και οι πολλές επιτυχίες της εταιρείας.

Μπορείτε να παρακαλουθήσετε το τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Ένα Ταξίδι Μέσα από τον Χρόνο», που έχει τίτλο «Κοιτώντας Πάντα Μπροστά», στο link το οποίο βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. Στο εν λόγω επεισόδιο, εκπρόσωποι της εταιρείας εξηγούν το πώς η ORA Developers προσεγγίζει και αντιμετωπίζει τους κινδύνους στον καθημερινό επιχειρηματικό στίβο παγκοσμίως.

Όπως αποκαλύπτεται στο επεισόδιο, οι δυνητικοί κίνδυνοι είναι πάντα στο παιχνίδι και δεν περιορίζονται μόνο γύρω από πολιτικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και κατέχει επενδύσεις η ORA, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα ζητήματα, όπως είναι τα οικονομικά ρίσκα και οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι που συνδέονται μεταξύ άλλων εξωγενών επιρροών, με τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Η προσεγμένη προσέγγιση που έχουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε θέματα διαχείρισης κινδύνων είναι σαφώς εμπνευσμένη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ORA, Naguib Sawiris, ο οποίος έχει μάθει να τους ξεπερνά. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα από την καριέρα του και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει στο ενεργητικό του.

Στο ταλέντο του Sawiris να ανακαλύπτει ευκαιρίες, εστιάζεται στο επεισόδιο ο Tarek Hamdy, Διευθύνων Σύμβουλος της Eighteen Pakistan.

Το Eighteen, είναι ένα αναπτυξιακό έργο αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες και υποστηρίζεται από τις εταιρείες ORA Developers, Saif Group και Kohistan Builders & Developers.

1

Το Εighteen βρίσκεται νοτιοδυτικά του Ισλαμαμπάντ και σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης. Είναι μια καθόλα ασφαλής κοινότητα πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων, που διαθέτουν ανέσεις παγκόσμιας κλάσης. Εκτός από το γήπεδο γκολφ 18 οπών, το έργο μικτής χρήσης έχει επίσης θέσει νέα πρότυπα στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κοινότητας, παρέχοντας μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση της μοναδικής αυτής ανάπτυξης, δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Όπως δήλωσε ο Sawiris στο ντοκιμαντέρ, «Στο Πακιστάν, οι προκλήσεις που έχουμε αφορούν στην ποιότητα των παρεχόμενων από τους εργολάβους υπηρεσιών. Επίσης, η εύρεση καλών, εξειδικευμένων επαγγελματιών δεν ήταν εύκολη υπόθεση».

Ο Hamdy, εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι οι πολιτικές προκλήσεις στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της κυβέρνησης και της εναλλαγής των κρατικών αξιωματούχων, έχουν επίσης δημιουργήσει επιπρόσθετες δυσκολίες.

Υπογράμμισε ότι η ORA τηρούσε πάντα κατά γράμμα τους κανόνες και ήταν σίγουρη ότι θα λάμβανε όλες τις απαραίτητες οικοδομικές άδειες και μάλιστα στην ώρα τους, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένα κ.α., περιλαμβάνοντας ότι ακριβώς απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός έργου υψηλών προδιαγραφών, ταυτόσημο με το όνομα της εταιρείας.

Επίσης, στο επεισόδιο, ο Mohamed Mansour, Chief Technical Officer της ORA, αναφέρθηκε στις προκλήσεις σε σχέση με τις εδαφικές συνθήκες στο Πακιστάν που είναι διαφορετικές από αυτές που είχε συνηθίσει η ORA.

Ο Sawiris αναφέρθηκε στις προκλήσεις επί του εδάφους, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα εμπόδια που συνδέονται με τη συμμετοχή σε έργα σε όλο τον κόσμο. Μίλησε για τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν σε σχέση με τις εισαγωγές και τις οικονομικές προκλήσεις λόγω του μεγέθους των τραπεζών σε ορισμένες τοποθεσίες. Ο Sawiris δήλωσε επίσης ότι οι αρνητικές εμπειρίες που είχαν στο παρελθόν ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα με άλλους κατασκευαστές δημιούργησαν άλλα εμπόδια για την εταιρεία.

Επεξηγώντας τα οικονομικά ζητήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα στο Πακιστάν, ο Hamdy είπε ότι αυτά περιλαμβάνουν την τραπεζική ενέγγυο πίστωση (opening letters of credit), την αδυναμία εύκολης εισαγωγής υλικών, τις υψηλές τελωνειακές επιβαρύνσεις, τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό για την πληρωμή συμβούλων και πολλά άλλα. Οι προκλήσεις περιλαμβάνουν επίσης την υποτίμηση του νομίσματος και τον πληθωρισμό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία προβαίνει σε πωλήσεις χρησιμοποιώντας τη ρουπία, το εγχώριο νόμισμα, χωρίς να έχει αυξήσει τις τιμές για τους πελάτες της εδώ και αρκετά χρόνια παρά τις διακυμάνσεις του νομίσματος.

Για τον Amgad Sabry, Chief Business Development Officer της ORA, μια σημαντική καθημερινή πρόκληση για την εταιρεία είναι η ταχύτητα με την οποία επιτυγχάνονται τα μακροπρόθεσμα οράματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα έργα φθάνουν γρήγορα στην αγορά και παραμένουν οικονομικά βιώσιμα, χωρίς όμως να διακυβεύονται οι αρχές της ORA, δήλωσε.

«Αν θέλω να αποδώσω έναν χαρακτηρισμό στο στυλ διοίκησης εδώ, είναι ότι κάνουμε τα πάντα γρήγορα», παραδέχθηκε ο Sawiris, προσθέτοντας ότι ενώ κάποιοι μπορεί να εκφράζουν την ανησυχία ότι η ταχύτητα μπορεί να οδηγήσει σε λάθη, η ORA έχει αντίθετα βιώσει πολύ λίγα λάθη.

Για τον Khaled Morgan, Chief Development Officer της ORA, ένα βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι η πλήρης κατανόηση της τοποθεσίας και των ανθρώπων που συνδέονται με κάθε νέο έργο, είτε πρόκειται για την Αίγυπτο, το Πακιστάν, τη Γρενάδα, την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Ο Mansour έδωσε το παράδειγμα της Αιγύπτου, όπου η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει την υποτίμηση της λίρας και τις επιπτώσεις της στο κόστος κατασκευής. Εναλλακτικά, στη Γρενάδα, μια βασική πρόκληση είναι οι περιορισμένοι πόροι.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και τους κινδύνους, αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά εξαιρετικά επιτυχημένα έργα που έχει η ORA Developers στο διεθνές χαρτοφυλάκιό της.

Τα έργα της ORA Developers στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν επί του παρόντος τα ZED El Sheikh Zayed, ZED East, Solana στην περιοχή New Zayed, Silversands North Coast και Pyramid Hills που βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας.

2

Στην καρδιά της πόλης El Sheikh Zayed στο δυτικό Κάιρο, το ZED El Sheikh Zayed είναι είναι μια πολυτελής ανάπτυξη που περιβάλλει το μοναδικό στο είδος του ZED Park, τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην περιοχή.

3

Το ZED East είναι μια οικιστική κοινότητα που περιλαμβάνει επίσης εγκαταστάσεις λιανικού εμπορίου και γραφείων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Νέο Κάιρο.

Το Solana, που βρίσκεται στην περιοχή New Zayed, διαθέτει κατοικίες και εμπορικές εγκαταστάσεις. Η ανάπτυξη Silversands North Coast είναι ένας πολυτελής καλοκαιρινός παραλιακός προορισμός φιλοξενίας.

5

Προσφέροντας μια ποικιλία οικιστικών επιλογών, το Pyramid Hills, βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας πολύ κοντά στο Sheikh Zayed, το ζωντανό κέντρο της Γκίζας. Προσφέρει μια θέα 360 μοιρών στο Κάιρο.

6

Στη Γρενάδα, τα ακίνητα της ORA περιλαμβάνουν σήμερα το πολυτελές Silversands Grenada στην παραλία Grand Anse του νησιού της Καραϊβικής, το Silversands Beach House, ένα μικρό πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο, και το Port Louis Entertainment Hub, εκτός από το Silversands Villas.

7

8

10

11

Δύο από τα πρότζεκτ της ORA, το Silversands Mykonos και το Yi Hotel Mykonos, βρίσκονται στο δημοφιλές ομώνυμο ελληνικό νησί. Το Yi Hotel Mykonos έχει γίνει μια ιδιαίτερα αγαπημένη και πασίγνωστη επιλογή για τους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι μοναδικό για να καταλύσουν, ενώ το Silversands Mykonos βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Στην Κύπρο, εν τω μεταξύ, το όραμα της ORA Developers μπορεί κανείς να το απολαύσει στην Ayia Napa Marina.

13

14

15

17

18

Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, εκτός από τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων φιλοξενίας στην Αίγυπτο και το Πακιστάν, τα σχέδια της ORA Developers περιλαμβάνουν, επιπλέον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σε συνεργασία με την Q Holding, η ORA θα αναπτύξει μια έξυπνη και βιώσιμη πόλη στο Ghantoot του Άμπου Ντάμπι - είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξή της και το πρώτο της «αποτύπωμα» στην περιοχή των ΗΑΕ. Πρόκειται επίσης για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στην ιστορία του ιδιωτικού τομέα των ΗΑΕ.

Η ORA οραματίζεται το έργο του Άμπου Ντάμπι να είναι μια αναβαθμισμένη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη πόλη του μέλλοντος, που θα απευθύνεται τόσο σε κατοίκους όσο και σε τουρίστες που αναζητούν μια πολυτελή κοινότητα διαβίωσης, εργασίας και παιχνιδιού στο σημείο αυτό του χάρτη.

Η παραθαλάσσια ανάπτυξη βρίσκεται σε μια μοναδική και κεντρική τοποθεσία, στην αμμώδη παραλία μεταξύ του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι, παρέχοντας την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας προορισμός που θα γεφυρώνει τις δύο πόλεις.

Ο Ashraf El Zahed, Chief Marketing Officer, ORA Hospitality, αποκάλυψε επίσης και άλλα μελλοντικά σχέδια στο βίντεο.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να λειτουργήσει το πολυτελές εμπορικό σήμα Silversands σε περισσότερους προορισμούς, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Karim Doss μαζί με τα σχέδια για την ανάπτυξη και του σύγχρονου premium brand Yi Hotel. Ο Doss ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη των προσφορών της εταιρείας σε τρόφιμα, ποτά και λιανικό εμπόριο στη Γρενάδα.

Κοιτάζοντας ακόμη μπροστά, ο Mark Scott, διευθύνων σύμβουλος της ORA Caribbean, σημείωσε: «Νομίζω ότι αυτό το μέλλον είναι πολύ συναρπαστικό», ενώ ο Hamdy κατέληξε λέγοντας: «Το όραμα, η αριστεία και η λήψη αποφάσεων που έχουμε υψηλά στις προτεραιότητές μας κάνουν πραγματικά τη διαφορά».

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το πώς ο Sawiris και η ORA Developers ξεπερνούν τις προκλήσεις και συνεχίζουν να δημιουργούν έργα κορυφαίας ποιότητας σε όλο τον κόσμο.

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)