Powered by

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Μέσα στον Απρίλιο προβλέπεται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο busines lounge της Aegean στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Θυμίζουμε ότι ο  μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ελλάδας είχε υπογράψει στα μέσα του περσινού καλοκαιριού συμφωνία με τον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας για τη δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου και ιδιαίτερα αναβαθμισμένου lounge στην πτέρυγα των αναχωρήσεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τα Gold μέλη του Miles & Βonus καθώς και τους τακτικούς και τους business class επιβάτες της αεροπορικής.

Οι εργασίες για την κατασκευή του καινούργιου χώρου της Aegean έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Απρίλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου, Ευτύχης Βασιλάκης.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, κάποιες τεχνικές δυσκολίες μετέθεσαν τον προγραμματισμό μερικούς μήνες αργότερα με το νέο business lounge της Aegean, ωστόσο, να "προφταίνει" την έναρξη της θερινής σεζόν, στη διάρκεια της οποίας, άλλωστε, καταγράφεται η υψηλότερη επιβατική κίνηση λόγω της μεγάλης εποχικότητας που εμφανίζει ο τουρισμός στην Κύπρο.

Μάλιστα, το σύγχρονο lounge της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια από την Hermes Airports, η οποία έχει τη διαχείριση και τον έλεγχο του αεροδρομίου της Λάρνακας, με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι το 2023, διακινήθηκαν περίπου 11,5 εκατ. επιβάτες συνολικά στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, σε Λάρνακα και Πάφο, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό σε επίπεδο επιβατικής κίνησης.

Το νέο lounge της Aegean στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έρχεται να προστεθεί στα δύο business lounges που λειτουργεί στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας, Ελ. Βενιζέλος (το ένα στην περιοχή Schengen και το άλλο στην Non-Schengen) καθώς και στον χώρο διακεκριμένων επιβατών που διαθέτει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Οι εκτιμήσεις για φέτος

Παίρνοντας σκυτάλη από ένα εξαιρετικό 2023, όπου σημείωσε ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, η φετινή χρονιά αναμένεται να κινηθεί με θετικό πρόσημο για τον αερομεταφορέα. Συγκεκριμένα, το 2024 βρίσκει την Aegean με επιπλέον 1,1 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις, εκ των οποίων οι 800.000 αφορούν στο δίκτυο εξωτερικού και οι υπόλοιπες αντιστοιχούν σε δρομολόγια στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία κατάφερε να αυξήσει για φέτος την χωρητικότητά της, μετά τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, μεταξύ των οποίων η επέκταση του leiasing για ορισμένα αεροσκάφη, η επιστροφή δύο αεροπλάνων στον κύριο κορμό λειτουργίας της μετά την αποεπένδυση από την ρουμανική Animawings καθώς και η περαιτέρω μείωση της παρουσίας της στο κομμάτι των πτήσεων charter, οι οποίες, άλλωστε, δεν εντάσσονται στον κεντρικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Οι επιπλέον θέσεις θα προστεθούν κατά κύριο λόγο στο δίκτυο της Αθήνας καθώς και της Θεσσαλονίκης, η οποία θα δει φέτος τις προσφερόμενες θέσεις στο δίκτυο εξωτερικού να αυξάνονται κατά 10% κατά 5% στο δίκτυο εσωτερικού. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να σημειωθεί κυρίως στο δεύτερο μισό του έτους λόγω της υψηλής εποχικότητας που εμφανίζει ο ελληνικός τουρισμός.

Αναφερόμενος στο γενικότερο περιβάλλον, ο επικεφαλής της εισηγμένης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο προσφερόμενος αριθμός θέσεων από διεθνείς πτήσεις κινούνται με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με το περσινό διάστημα, ωστόσο σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δυναμική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Capital. gr.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο