Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)

Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστικού χαρακτήρα της Πάφου και απόλαυσής του από την κοινωνία της. Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και την κ. Σκεύη Χαραλαμπίδου η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του Πάρκου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως €1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος 7 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 7 χρόνια.

Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετηρία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους. Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

parkoxromaton10002

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του (περίπου 32.000 τ.μ.) και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκολύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυχής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

parkoxromaton10003

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο Πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη/θαμώνα ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας.

parkoxromaton10004

Το Πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθόσφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσεων για ΑμεΑ), κεντρική διαδρομή κ.ά. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου ανήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου.

parkoxromaton10005

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπρόσωπο της ομάδας αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, την οποία αποτελούσαν οι κ. Παναγιώτης Πολεμίτης, Γιώργος Ονησιφόρου και Ελευθέριος Βομβολάκης.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας