Η Κεντρική Τράπεζα συντονίζει το Global Money Week 2024 στην Κύπρο

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) ανακοινώνει ότι την εβδομάδα 18 έως 24 Μαρτίου 2024, διεξάγεται η ετήσια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης Global Money Week (Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος), η οποία διοργανώνεται κάθε Μάρτιο από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συντονιστής του Global Money Week στην Κύπρο είναι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ). Επιπρόσθετα, συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και άλλοι θεσμοί, όπως ανώτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και επαγγελματικοί σύνδεσμοι.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των νέων με τις απαραίτητες χρηματοοικονομικές γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές οι οποίες θα τους επιτρέψουν να λαμβάνουν ορθολογικές χρηματοοικονομικές αποφάσεις, ώστε να επιτύχουν οικονομική ευημερία.

Η θεματική του Global Money Week για το 2024, «Προστάτευσε τα χρήματά σου, εξασφάλισε το μέλλον σου», επικεντρώνεται στην ανάγκη για ασφαλή διαχείριση των χρημάτων και τονίζει τη σημασία της υιοθέτησης μιας υπεύθυνης και ενημερωμένης προσέγγισης με στόχο οι πολίτες, μεταξύ άλλων, να αναγνωρίζουν τους πιθανούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τα χρήματά τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για το 2024, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι οι νέοι, θα πραγματοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς χώρους ενημερωτικές εκστρατείες, εκπαιδευτικές προβολές, παρουσιάσεις, επισκέψεις και συζητήσεις με νέους, ημερίδες και σεμινάρια, συνέδρια με διακεκριμένους ομιλητές, διανομή ενημερωτικού υλικού και προβολή εκπαιδευτικών βίντεο για θέματα που άπτονται του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.

Παράλληλα, για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί ανοικτά σεμινάρια και διαλέξεις, δημοσίευση οδηγών επιμόρφωσης αλλά και κουίζ γνώσεων με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και τη συμβολή του στην ευημερία των πολιτών σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, και κατόπιν πρωτοβουλίας της ΚΤΚ, θα προβληθούν εκπαιδευτικά βίντεο με την πολύτιμη συμβολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου. Μέσα από τα βίντεο και οι δύο αξιωματούχοι εκφράζουν την ένθερμη υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο της ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο, τονίζοντας την αναγκαιότητα για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Global Money Week 2024, επισκεφτείτε το ημερολόγιο δράσεων ή επικοινωνήστε με την ΚΤΚ στο FinLitsecretariat@centralbank.cy.

Δειτε Επισης

Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας