Powered by

Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις μετά τα στοιχεία της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξαν εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα.

Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τις αναφερόμενες επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που συνδέεται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 2,8% ή 2,16 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 79,72 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο brent παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,11 δολάρια ή 2,6% στα 84,03 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, καταγράφηκε μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου. Πρόκειται για την πρώτη μείωση σε επτά εβδομάδες.

Δειτε Επισης

Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ
Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών για την τιμή του πετρελαίου
Με επαρκή κεφάλαια που ξεπερνούν τα 550 δισ. δολάρια οι μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ-Πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed
Σε νέο ρεκόρ η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο