powered by

Νικητές διαγωνισμού με Leftovers για Generation Z και Millennials Waste Wisely Cyprus

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός "Συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για άτομα Gen Z και Millennials", μια πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στην προώθηση της δημιουργικής χρήσης των leftovers στη μαγειρική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Waste Wisely Cyprus.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από εμπειρογνώμονες του χώρου: ο Σάββας Μαλιώτης, οικονομολόγος αγροτικής κατεύθυνσης, η Ελίζα Μαρκίδου, διαιτολόγος και επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος Μεσογειακή Διατροφή και Τουρισμός στο College of Tourism and Hotel Management, και ο Δώρος Χατζηπιερής, executive chef στο Χίλτον Λευκωσίας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλάμβαναν τη δημιουργική χρήση των leftovers, την αισθητική παρουσίαση του πιάτου, την εκτελεστική ευκολία των συνταγών, την πρωτοτυπία, την αειφορία και τη μείωση των αποβλήτων, την εφευρετικότητα στη μεταμόρφωση των υπολειμμάτων, καθώς και την αναλογία κόστους-γεύσης. Συνολικά, η επιτροπή εξέτασε την ολοκληρωμένη εντύπωση του πιάτου.

Οι νικητές αναδείχθηκαν με βάση την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία που επέδειξαν στις συνταγές τους, προωθώντας παράλληλα την αειφόρο πρακτική στη μαγειρική και τη μείωση των τροφίμων που πετιούνται καθώς και το ηλικιακό κριτήριο.

Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού είναι:

1η θέση: Κυπριακή Φασολάδα Χούμους

Έχουν διαγωνισθεί από τα ΜΙΕΕΚ Πάφου: Μάριος Ευσταθίου, Παντελής Αποστολίδης, Χαμπαριάν Γράντ, Δημήτρης Φιλίππου, Πρωτοπαπάς, Χρύσης, Μιχαλίνα Κλεάνθους

2η θέση: Φασολοκεφτέδες με λαχανικα & σως φέτας

Χρυσοβαλάντω Ιωάννου

3η θέση Τσιπς από φλούδες πατάτας

Έχουν διαγωνισθεί από τα ΜΙΕΕΚ Πάφου: Μάριος Ευσταθίου, Παντελής Αποστολίδης, Χαμπαριάν Γράντ, Δημήτρης Φιλίππου, Πρωτοπαπάς, Χρύσης, Μιχαλίνα Κλεάνθους

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση