Νικητές διαγωνισμού με Leftovers για Generation Z και Millennials Waste Wisely Cyprus
InBusinessNews 09:18 - 13 Μαρτίου 2024
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός "Συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για άτομα Gen Z και Millennials", μια πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στην προώθηση της δημιουργικής χρήσης των leftovers στη μαγειρική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Waste Wisely Cyprus.
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από εμπειρογνώμονες του χώρου: ο Σάββας Μαλιώτης, οικονομολόγος αγροτικής κατεύθυνσης, η Ελίζα Μαρκίδου, διαιτολόγος και επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος Μεσογειακή Διατροφή και Τουρισμός στο College of Tourism and Hotel Management, και ο Δώρος Χατζηπιερής, executive chef στο Χίλτον Λευκωσίας.
Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλάμβαναν τη δημιουργική χρήση των leftovers, την αισθητική παρουσίαση του πιάτου, την εκτελεστική ευκολία των συνταγών, την πρωτοτυπία, την αειφορία και τη μείωση των αποβλήτων, την εφευρετικότητα στη μεταμόρφωση των υπολειμμάτων, καθώς και την αναλογία κόστους-γεύσης. Συνολικά, η επιτροπή εξέτασε την ολοκληρωμένη εντύπωση του πιάτου.
Οι νικητές αναδείχθηκαν με βάση την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία που επέδειξαν στις συνταγές τους, προωθώντας παράλληλα την αειφόρο πρακτική στη μαγειρική και τη μείωση των τροφίμων που πετιούνται καθώς και το ηλικιακό κριτήριο.
Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού είναι:
1η θέση: Κυπριακή Φασολάδα Χούμους
Έχουν διαγωνισθεί από τα ΜΙΕΕΚ Πάφου: Μάριος Ευσταθίου, Παντελής Αποστολίδης, Χαμπαριάν Γράντ, Δημήτρης Φιλίππου, Πρωτοπαπάς, Χρύσης, Μιχαλίνα Κλεάνθους
2η θέση: Φασολοκεφτέδες με λαχανικα & σως φέτας
Χρυσοβαλάντω Ιωάννου
3η θέση Τσιπς από φλούδες πατάτας
Έχουν διαγωνισθεί από τα ΜΙΕΕΚ Πάφου: Μάριος Ευσταθίου, Παντελής Αποστολίδης, Χαμπαριάν Γράντ, Δημήτρης Φιλίππου, Πρωτοπαπάς, Χρύσης, Μιχαλίνα Κλεάνθους