Τα υβριδικά αυτοκίνητα προσελκύουν τους αγοραστές-Τα top brands

Μειώνεται σταδιακά το μερίδιο των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σαλούν στην κυπριακή αγορά, καταλαμβάνοντας περίπου τη μισή αγορά σαλούν αυτοκινήτων, με τα υβριδικά να αποτελούν έναν σημαντικό παίχτη που διευρύνει τη δυναμική του.

Με την ηλεκτροκίνηση να αποτελεί μονόδρομο και το ενδιαφέρον για τα σχέδια επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού οχήματος να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σαλούν διαμορφώθηκε στο 3,1% το πρώτο δίμηνο του 2024 από 2,6% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για βενζινοκίνητα οι μισές εγγραφές
Την ίδια ώρα, τα υβριδικά εξακολουθούν να κερδίζουν έδαφος, με το μερίδιό τους την πρώτη διμηνία του 2024 να εκτοξεύεται στο 36,3% από 27,6% την πρώτη διμηνία του 2023.

Από την άλλη, τα βενζινοκίνητα άρχισαν να χάνουν ελαφρώς τη δυναμική τους υποχωρώντας στο 50,3% το πρώτο δίμηνο του 2024 από 58,4% την αντίστοιχη περίοδο του 2023, όπως και τα πετρελαιοκίνητα, το μερίδιο των οποίων μειώθηκε στο 11,4% σε σχέση με 10,3% το πρώτο δίμηνο του 2023.

Οι top μάρκες υβριδικών
Στις 2.493 ανήλθαν οι εγγραφές υβριδικών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024. Υπολογίζεται ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα καταλαμβάνουν πέραν του ενός τρίτου της αγοράς σαλούν αυτοκινήτων, με μερίδιο που ξεπερνά το 36%.

hybrid2024eggrafes

Με διαφορά, στην κορυφή των εγγραφών υβριδικών σαλούν (ιδιωτικών) παραμένει η Toyota, συγκεντρώνοντας 956 εγγραφές. Ακολουθούν η Nissan, με 420 εγγραφές, η Kia, με 168, η Lexus, με 96, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Mercedes, με 95 εγγραφές.

Στη σχετική λίστα με μικροδιαφορές συγκαταλέγονται και άλλες μάρκες, όπως BMW (84), Honda (78), Land Rover (77), Jeep (60) και Hyundai (51).

Οι top μάρκες ηλεκτρικών
Στις 213 διαμορφώθηκαν οι εγγραφές ηλεκτρικών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν για την πρώτη διμηνία της χρονιάς.

Στην πρώτη θέση των ηλεκτρικών ιδιωτικών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν βρέθηκε η Jeep, με αμελητέες διαφορές να καταγράφονται μεταξύ των μαρκών που συνθέτουν την σχετική λίστα.

Στα brands ηλεκτρικών μοντέλων που εγγράφηκαν το πρώτο δίμηνο συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Hyundai, η Kia, η Mercedes, η Audi, η BMW, η Jaguar, η MG και η Volvo.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών