Νέα εικόνα στο Junior School της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας-Αρχίζουν εργασίες για επέκταση

Στη φάση της κατασκευής αναμένεται να εισέλθει η επέκταση του κτηρίου του Junior School της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας.

Το έργο αποτελεί την πρώτη φάση υλοποίησης ενός masterplan που αναπτύσσεται μεταξύ της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας και του αρχιτεκτονικού γραφείου J+A Philippou για μια περίοδο άνω των τριών ετών.

juniorlarnaca3

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση συμβάλλει στον επανακαθορισμό της κληρονομιάς της Ακαδημίας, σε συνδυασμό με ανέτες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας που περιβάλλονται από παιδικές χαρές και κήπους.

juniorlarnaca2

Τον περασμένο Αύγουστο, η κατεδάφιση κτηρίου σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, αλλά και την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου με την επερχόμενη ανέγερση του νέου κτηρίου του Junior School.

juniorlarnaca5

Η ιστορία του Junior School
Στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας, η ύπαρξη τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης που προσφέρει τετραετή φοίτηση για μαθητές κάτω των 12 ετών, χρονολογείται από το 1942 μέχρι το 1962.

Ωστόσο, το 1979, έπειτα από την έγκριση του Διευθυντή του Senior School και των Μελών του Συμβουλίου δημιουργήθηκε το American Academy Junior School από την Jan Hanna. Είχε αποπλεύσει από τη Νέα Ζηλανδία, και ενώ βρισκόταν στη Μαρίνα Λάρνακας, μια ομάδα γονέων την είχε προσεγγίσει με στόχο τη δημιουργία ενός αγγλόφωνου σχολείου, μια εγκατάσταση που δεν ήταν διαθέσιμη στη Λάρνακα εκείνη την εποχή.

juniorlarnaca4

Στεγάστηκε για πρώτη φορά στο Memorial Hall, το οποίο στο παρελθόν ήταν το οικοτροφείο, και το οποίο αποτελούνταν από κοιτώνες, τραπεζαρία και κουζίνα, καθώς και διάφορα άλλα μικρότερα δωμάτια. Οι δάσκαλοι εργάστηκαν σκληρά για να θέσουν τα θεμέλια για τα υψηλά πρότυπα και τη δέσμευση που ήταν πάντα συνώνυμα με το American Academy Junior School. Το νεοδιορισμένο προσωπικό του Junior School, που αποτελείτo από τέσσερα μέλη, ανέλαβε να μετατρέψει αυτές τις αίθουσες σε αίθουσες διδασκαλίας. Η Jan Hanna δίδαξε από κοινού την πέμπτη και την έκτη τάξη στην τραπεζαρία, όπου γίνονταν οι συνελεύσεις και όπου ήταν στημένη η βιβλιοθήκη.

juniorlarnaca6

Εντούτοις, το παλιό αυτό κτήριο έχει πλέον κατεδαφιστεί, αλλά η είσοδος του σχολικού κτιρίου είναι η αψίδα που τώρα στέκεται περήφανα στο μπροστινό μέρος του κτηρίου Millennium. Το Junior School μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον χώρο όπου βρίσκονται πλέον οι νέες αίθουσες διδασκαλίας της Ε' και της ΣΤ' τάξης.

Τέλος, το 2011, το Junior School μεταφέρθηκε στο δικό του ολοκαίνουργιο κτήριο, στις σημερινές εγκαταστάσεις όπου το σχολείο συνεχίζει να ανθίζει με το σύνθημα «to grow and to serve».

Φωτογραφίες: japhilippou

Δειτε Επισης

Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Ξεκινά σύντομα διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου, «ανεκτίμητη η συμβολή των διεθνών επιχειρήσεων»
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
Great Sea Interconnector: Εν αναμονή της μελέτης κόστους-οφέλους για την τελική επενδυτική απόφαση η Κ.Δ.
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για συμμετοχή στη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα