Φωτοβολταϊκά για Όλους: 1.220 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες-Τι δηλώνει για το αυξημένο ενδιαφέρον ο Πρόεδρος

Η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και η διείσδυση των ΑΠΕ αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση και της ενεργειακής ακριβείας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα 'Χ' σημειώνει ότι "ενημερώθηκα για το αυξημένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το Σχέδιο "Φωτοβολταϊκά για Όλους". 1.220 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα".

Η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, προσθέτει, και η διείσδυση των ΑΠΕ αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση και της ενεργειακής ακριβείας.

Εξάλλου, «ανοίγει μια νέα σελίδα στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας», αναφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφορικά με τη σημερινή έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων στο «Σχέδιο Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης ΑΠΕ και ΕΞ.Ε σε κατοικίες 2024-2025», το οποίο περιλαμβάνει τη νέα κατηγορία: «Φωτοβολταϊκά για Όλους», καθώς και αυξημένες χορηγίες για ευάλωτα νοικοκυριά και κατοικίες στις ορεινές περιοχές. 

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι «η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Προστίθεται ότι «σημαντική καινοτομία του νέου σχεδίου είναι η πρόνοια για εφάπαξ ποσό επιβράβευσης ύψους 750 ευρώ σε περιπτώσεις που θα υλοποιηθούν στην ίδια κατοικία δύο είδη επενδύσεων, δηλαδή, φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση οροφής».

Δειτε Επισης

Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο
Νορβηγία: Νέο βήμα προς την υποθαλάσσια εξόρυξη ορυκτών
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ExxonMobil: Ετοιμάζει mega deal με την Τουρκία
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες