Πότε βλέπει μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ η Goldman Sachs-Οι αναθεωρημένες προβλέψεις

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της, ξεκινώντας τον Ιούνιο αντί για τον Απρίλιο όπως περίμενε προηγουμένως, με τον τραπεζικό κολοσσό να "βλέπει" ταυτόχρονα λιγότερες μειώσεις συνολικά για το 2024.

Ειδικότερα, η Goldman περιμένει τώρα πέντε μειώσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες την κάθε φορά αυτό το έτος, αντί για έξι.

Παράλληλα, περιμένει άλλες δύο μειώσεις για το επόμενο έτος, κατά 25 μ.β. και πάλι την κάθε φορά, αντί για μία που περίμενε προηγουμένως.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Goldman Sachs έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση της τελευταίας μέτρησης της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ επιβράδυνε στο 2,6% το Φεβρουάριο από 2,8% ένα μήνα νωρίτερα, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για 2,5%. Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, επιβράδυνε στο 3,1% από 3,3% επίσης χάνοντας την εκτίμηση για 2,9%.

"Δύο διαδοχικές μετρήσεις πάνω από τις εκτιμήσεις στον δομικό (πληθωρισμό) στις εκθέσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου μείωσαν τις πιθανότητες να γίνουν νωρίτερα οι μειώσεις", αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman σε σχετικό σημείωμα.

Στο μεταξύ, οι traders δίνουν πιθανότητα 77,6% η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια της τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία