Ξεκαθαρίζει για την κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες ο Κεραυνός- «Ήταν ένα βάρος…»

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και έναν χρόνο ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την οικονομία, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ερωτηθείς για την έγκριση από τη Βουλή της κατάργησης του τέλους €350 για τις εταιρείες και για την επέκταση της άδειας μητρότητας και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

«Όλα τα μέτρα είναι υπολογισμένα, όπως είδαμε και στον πρώτο προϋπολογισμό αυτής της Κυβέρνησης. Ήταν ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός, πλεονασματικός, ακριβώς για να έχουμε τη δυνατότητα όταν χρειάζεται να ασκούμε πολιτικές που να ευνοούν και τα νοικοκυριά μας και κάποιες κατηγορίες της κοινωνίας μας, όπως οι πολύτεκνοι, και να αντιμετωπίζουμε όποια πρόκληση τυχόν προκύψει», είπε.

Ερωτηθείς για θέσεις κομμάτων ότι η κατάργηση του τέλους €350 θα μπορούσε να ήταν στοχευμένη και κλιμακωτή, ο κ. Κεραυνός είπε ότι το συγκεκριμένο τέλος δεν έχει να κάνει με τον τζίρο ή τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση κατάργησε το τέλος, αφού το 98% των επιχειρήσεων είναι μικρές και μικρομεσαίες, το 96% των επιχειρήσεων απασχολεί κάτω από 9 άτομα, ενώ στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται και τα περίπτερα, τα μικρά μαγαζιά, οι μικροί φούρνοι κ.α.

«Επομένως τα €350 ήταν ένα βάρος στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Είναι κατανοητές οι διάφορες απόψεις αλλά στη δεδομένη στιγμή, στα πλαίσια της προσπάθειας της Κυβέρνησης, να αντιμετωπισθεί από όλους η ακρίβεια που προκύπτει από εξωγενείς κυρίως παράγοντες, κρίθηκε σκόπιμο ότι σε αυτή τη φάση θα έπρεπε να καταργηθεί», είπε.

Δειτε Επισης

Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ
Εβδομαδιαία άνοδος 1,59% στο ΧΑΚ
Μ. Παναγιώτου: Εκδήλωση στη Γαλλία για την κουμανδαρία τον Οκτώβριο
Στο «ΚΟΙΟΣ» η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος για προώθηση της ηλεκτροκίνησης
Μέχρι 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης επιχειρηματικότητας
Γ. Παναγιώτου: Η ετοιμότητα του υπ. Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις και το πολιτικό μήνυμα της Κυβέρνησης
Αποδέχεται αλλά με όρια το πλαίσιο Παναγιώτου για την αγορά εργασίας η ΟΕΒ-Τι δηλώνει ο Μιχάλης Αντωνίου
Mελέτη για το ύψος του αφορολόγητου και αντισταθμιστικά αποκλειστικά για την πράσινη φορολογία
ΧΑΚ: Τέρμα στο ανοδικό σερί-Μικρές ζημιές την Πέμπτη