Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα Designboom αναγνώρισε το Limassol Der Mar, των UDS architects και Benoy

Σε πρόσφατο αφιέρωμα που δημοσίευσε το «Designboom» κάνει εκτενή αναφορά στην ξεχωριστή συνεργασία μεταξύ του κυπριακού αρχιτεκτονικού γραφείου UDS Architects και του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου Benoy του Λονδίνου.

Η κορυφαία διαδικτυακή έκδοση, σήμερα, έχει παγκόσμια εμβέλεια 3,5 εκατομμυρίων αναγνωστών και 390.000 συνδρομητές ενημερωτικών δελτίων, γεγονός που το καθιστά μια αξιόπιστη πηγή με μεγάλη επιρροή στον κλάδο.

Το Limassol Del Mar είναι ένα έργο μεικτής χρήσης το οποίο είναι ευρέως αναγνωρισμένο για τη μοναδική του αρχιτεκτονική και τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, οι αρχιτέκτονες εμπνευστήκαν από το τοπίο των κυπριακών ακτών αλλά και του Τροόδους.

Το επιβλητικό κτήριο αναπτύσσεται σε δύο πανύψηλες πτέρυγες που αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της πόλης από μια βιομηχανική πόλη-λιμάνι σε ένα ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο με μορφή σαν πλοίο.

Ο συνδυασμός των δύο καταλήγει στο ισόγειο όπου βρίσκεται η δημόσια πλατεία που χρησιμεύει ως εμπορική οδός. Παράλληλα, αναδεικνύεται η έμφαση και η σχέση με τη θάλασσα καθώς τα ανοίγματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να εξασφαλίζουν άμεση και απρόσκοπτη θέα.

Η αναγνώριση και η ανάδειξη αυτού του έργου από το συγκεκριμένο περιοδικό, είναι ένα επίτευγμα για τα κυπριακά δεδομένα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο αυτό από τους USD Architects και Benoy, αναγνωρίζεται ως σημείο αναφοράς «προοδευτικής αρχιτεκτονικής αριστείας» γεγονός που τιμά όλους τους συντελεστές και θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.»

2

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2023» για τον αν. καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Νίκο Μίτλεττον
TΕΠΑΚ: Σε έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Βιώσιμες κοινότητες: Σύνδεση με το μέλλον μέσω έξυπνων και πράσινων λύσεων
Επιβεβαίωση δυναμικής και ανάπτυξης... Σε σταθερά ανοδική πορεία το 2023 ο τομέας του στοιχήματος
Legal 500 EMEA 2024: «Top Tier Firm» σε τρεις τομείς πρακτικής η δικηγορική Pyrgou Vakis
Coca-Cola HBC Κύπρου: Για ακόμη μια χρονιά στηρίζει έμπρακτα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Διαχείριση δεδομένων υγείας μέσω Amazon Web Services
Θέλουν ΑΤΜ στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές οι ηλικιωμένοι