Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικές ημερίδες στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας σπάνιων παθήσεων

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων 2024, διοργανώθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Στις 28/2 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα στο ΤΕΠΑΚ η οποία συνδιοργανώθηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πέραν των 200 ατόμων και σε αυτή παρουσιάστηκαν, μέσω διαδραστικής συζήτησης, βιώματα ασθενών ενώ παρακολουθήσαμε και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από επαγγελματίες υγείας.

Επίσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το έργο Erasmus+ Mentoring for Inclusion: A Big Brother to overcome shared barriers, που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα δίκτυο στο οποίο θα συμμετέχουν «παλιοί» και «νέοι» ασθενείς με σπάνια νοσήματα με σκοπό την μεταξύ τους ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και πρακτικών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αλλά και τη δημιουργία φιλιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Κύπρο και σύντομα θα μπει στην πιλοτική του φάση.

Η ημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου ενώ, χορηγός επικοινωνίας ήταν το ΡΙΚ .

Όσοι νοσηλευτές παρακολούθησαν την ημερίδα, θα λάβουν 4,2 Διεθνείς Μονάδες Συνεχούς Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαΐων (ΠΑΣΥΝΜ).

Στις 29/2 συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων εκδήλωση με τον τίτλο "Είμαστε Όλοι Σπάνιοι".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και τελούσε υπό την Αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη.

Η εκδήλωσε περιελάμβανε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της Ακαδημίας, της Επιστημονικής Κοινότητας και των Οργανωμένων Ασθενών με θέμα την ενσωμάτωση της κοινωνίας με τους σπάνιους ασθενείς.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα της Σχολής Τυφλών «Μελωδύτες» υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καρπασίτη.

Ακολούθησε η καθιερωμένη φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, υπό την παρουσία της Πρώτης Κυρίας, αλλά και άλλων σημαντικών κτιρίων όπως ιστορικό κτίριο Ηλέκτρα της CYTA, το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, η Πλατεία Ελευθερίας και άλλα.

Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων

Τηλέφωνο: 22 203762

Email: card@raredisorderscyprus.com

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2023» για τον αν. καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Νίκο Μίτλεττον
TΕΠΑΚ: Σε έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Βιώσιμες κοινότητες: Σύνδεση με το μέλλον μέσω έξυπνων και πράσινων λύσεων
Επιβεβαίωση δυναμικής και ανάπτυξης... Σε σταθερά ανοδική πορεία το 2023 ο τομέας του στοιχήματος
Legal 500 EMEA 2024: «Top Tier Firm» σε τρεις τομείς πρακτικής η δικηγορική Pyrgou Vakis
Coca-Cola HBC Κύπρου: Για ακόμη μια χρονιά στηρίζει έμπρακτα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Διαχείριση δεδομένων υγείας μέσω Amazon Web Services
Θέλουν ΑΤΜ στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές οι ηλικιωμένοι