Ανάπτυξη 8,4% κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο η Ινδία

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,4% στο τρίτο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με την ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πιο μετριοπαθών προβλέψεων των αναλυτών.

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης και των επενδύσεων.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ήταν σημαντικά υψηλότερα από το 7,0% που προέβλεπε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας και εκτιμήσεις αναλυτών.

"Η διψήφια ανάπτυξη στον τομέα της μεταποίησης, ακολουθούμενη από έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα" ήταν ο λόγος για την καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση, αναφέρει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ινδίας.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ώθηση στην ήδη επιβλητική θέση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ενόψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Ο Μόντι δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα στοιχεία του ΑΕΠ δείχνουν "τη δύναμη της ινδικής οικονομίας και τις δυνατότητές της" για να βοηθήσει τους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Ινδίας να "ζήσουν μια καλύτερη ζωή".

Τα στοιχεία της Πέμπτης αναθεώρησαν επίσης τα προηγούμενα στοιχεία του για τα τρίμηνα Μαρτίου και Ιουνίου 2023 πάνω από το 8,0%.

Δειτε Επισης

JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό
Ανάπτυξη με το... σταγονόμετρο για την βρετανική οικονομία-Μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο
Στο προσκήνιο και πάλι η πιθανότητα απόλυτης ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Γερμανία: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια €25 εκατ. σε όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος
Κίνα: Η ταχεία δυναμική ανάπτυξης στον τομέα του αυτοκινήτου διατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ζητεί εξηγήσεις από τα social media για αναρτήσεις
Αυξήθηκε στο 3,5% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρύνοντας τη μείωση επιτοκίων
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Περιορισμοί στην εξαγωγή προϊόντων στο Ισραήλ από Τουρκία
Η Ισπανία καταργεί τη «χρυσή βίζα» προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία