Ανάπτυξη 8,4% κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο η Ινδία

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,4% στο τρίτο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με την ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πιο μετριοπαθών προβλέψεων των αναλυτών.

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης και των επενδύσεων.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ήταν σημαντικά υψηλότερα από το 7,0% που προέβλεπε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας και εκτιμήσεις αναλυτών.

"Η διψήφια ανάπτυξη στον τομέα της μεταποίησης, ακολουθούμενη από έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα" ήταν ο λόγος για την καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση, αναφέρει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ινδίας.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ώθηση στην ήδη επιβλητική θέση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ενόψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Ο Μόντι δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα στοιχεία του ΑΕΠ δείχνουν "τη δύναμη της ινδικής οικονομίας και τις δυνατότητές της" για να βοηθήσει τους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Ινδίας να "ζήσουν μια καλύτερη ζωή".

Τα στοιχεία της Πέμπτης αναθεώρησαν επίσης τα προηγούμενα στοιχεία του για τα τρίμηνα Μαρτίου και Ιουνίου 2023 πάνω από το 8,0%.

Δειτε Επισης

Η Eurostar ακυρώνει το 25% των δρομολογίων των τρένων-Χάος στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο
Έρευνα ΕΚΤ: Σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό
Ε.Ε.: Μεταβιβάζει €1,5 δις από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία
Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά-Έρχονται νέες πλατφόρμες
Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους
Ομόλογα: Υψηλός τζίρος και προσδοκίες για νέα μείωση επιτοκίων
Scope: Στα €93 δις οι εκδόσεις ομολόγων ESG από ευρωπαϊκές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο
Βουτιά στα cryptos καθώς εξαπλώνεται το sell off της Wall Street
Χαμηλό πέντε μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας
ΗΠΑ: Σε υψηλό 28 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών PMI τον Ιούλιο-Συρρικνώθηκε η μεταποίηση