Ανάπτυξη 8,4% κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο η Ινδία

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,4% στο τρίτο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με την ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πιο μετριοπαθών προβλέψεων των αναλυτών.

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης και των επενδύσεων.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ήταν σημαντικά υψηλότερα από το 7,0% που προέβλεπε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας και εκτιμήσεις αναλυτών.

"Η διψήφια ανάπτυξη στον τομέα της μεταποίησης, ακολουθούμενη από έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα" ήταν ο λόγος για την καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση, αναφέρει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ινδίας.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ώθηση στην ήδη επιβλητική θέση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ενόψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Ο Μόντι δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα στοιχεία του ΑΕΠ δείχνουν "τη δύναμη της ινδικής οικονομίας και τις δυνατότητές της" για να βοηθήσει τους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Ινδίας να "ζήσουν μια καλύτερη ζωή".

Τα στοιχεία της Πέμπτης αναθεώρησαν επίσης τα προηγούμενα στοιχεία του για τα τρίμηνα Μαρτίου και Ιουνίου 2023 πάνω από το 8,0%.

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία