Human Centric: Καινοτομεί με παγκόσμιας κλάσης λύσεις επιχειρηματικής προσομοίωσης

H Human Centric πρωτοπορεί, προσφέροντας και στην Κύπρο την δυνατότητα σε οργανισμούς να αξιοποιήσουν σύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικής προσομοίωσης ώστε, μέσα από προγράμματα κατάρτισης – που μπορούν να τύχουν επιδότησης από την ΑνΑΔ – να αναπτύξουν σε στελέχη τους την κρίσιμη ικανότητα της “επιχειρηματικής οξυδέρκειας” (business acumen).

Τι σημαίνει “επιχειρηματική οξυδέρκεια”;

Η επιχειρηματική οξυδέρκεια σχετίζεται με την ικανότητα λήψης σωστών επιχειρηματικών αποφάσεων. Είναι ουσιαστικά η ικανότητα να κατανοεί κάποιος πως μια επιχείρηση βγάζει κέρδη, πως παράγει αξία. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αυτονόητο, απαιτεί πολύ καλή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διάφορα τμήματα και διεργασίες σε έναν οργανισμό διασυνδέονται και επηρεάζουν τη συνολική του επιτυχία. Προϋποθέτει επαρκή κατανόηση και γνώσεις γύρω από θέματα στρατηγικής, οικονομικών δεδομένων και παραμέτρων, ζητήματα που αφορούν το πως λειτουργεί η αγορά και πως συμπεριφέρονται και αποφασίζουν οι πελάτες της επιχείρησης.

Έλλειψη της δεξιότητας στα στελέχη επιχειρήσεων

Ως η ραχοκοκαλιά της αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων, η επιχειρηματική οξυδέρκεια είναι μια κρίσιμη δεξιότητα ιδιαίτερα για νέους υπεύθυνους τμημάτων και μεσαία διευθυντικά στελέχη. Παρά όμως τη σημασία της, εντοπίζεται ένα σημαντικό κενό στην συγκεκριμένη δεξιότητα.

Μια μελέτη που έγινε από το Economist Intelligence Unit, κατέδειξε ότι το 65% των ηγετών οργανισμών θεωρούν ότι τα μεσαία διευθυντικά στελέχη τους δεν διαθέτουν την απαραίτητη επιχειρηματική οξυδέρκεια και ότι αυτή η αδυναμία περιορίζει σημαντικά την ικανότητα του οργανισμού τους να επιτύχει τους στρατηγικούς του στόχους.

Εργαλεία Επιχειρηματικής Προσομοίωσης από την Human Centric

Αυτό το κενό μπορεί να καλύψει η κατάρτιση στελεχών με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων επιχειρηματικής προσομοίωσης (business simulations).

H Human Centric, συνεργάζεται με τους δύο κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους λογισμικών επιχειρηματικής προσομοίωσης και προσφέρει εργαλεία προσομοίωσης τελευταίας τεχνολογίας που καλύπτουν τις ανάγκες οργανισμών σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως ξενοδοχεία, μεταποίηση, υπηρεσίες, εστίαση, τραπεζικό τομέα, κ.α.

Οι πλέον σύγχρονες επιχειρηματικές προσομοιώσεις, όπως αυτές που προσφέρει η Human Centric, βασίζονται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και παρέχουν ένα πολύ ρεαλιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να ενθουσιάσει και να ‘καθηλώσει’ τους συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου επιχειρηματικής προσομοίωσης στην πράξη!

Τα εργαλεία αυτά προσομοιώνουν πραγματικά επιχειρηματικά σενάρια, με τους συμμετέχοντες να αναλαμβάνουν ρόλους, να συζητούν και συνεργάζονται μεταξύ τους σε ομάδες, παίρνοντας αποφάσεις που επηρεάζουν διάφορες πτυχές της επιχείρησης. Καλούνται να αναλύσουν δεδομένα, να αξιολογήσουν εναλλακτικές στρατηγικές, να κάνουν συμβιβασμούς και να λάβουν αποφάσεις με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και ευημερία της επιχείρησης.

Αποτελεσματικές Λύσεις - Απτά Οφέλη

Η αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών προσομοιώσεων στην ανάπτυξη επιχειρηματικής οξυδέρκειας είναι αποδεδειγμένη, λόγω των μοναδικών πλεονεκτημάτων τους. Πρώτον, οι προσομοιώσεις προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο στους συμμετέχοντες να πειραματιστούν, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η πραγματική επιτυχία της επιχείρησης. Καλλιεργείται μια κουλτούρα μάθησης ‘από τα λάθη μας’, μια ανεκτίμητη πτυχή της ανάπτυξης επιχειρηματικής οξυδέρκειας.

Επιπλέον, η δυναμική και εξελισσόμενη φύση των προσομοιώσεων αντικατοπτρίζει τους γρήγορους ρυθμούς στον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, στις απροσδόκητες προκλήσεις και σε ανταγωνιστικές πιέσεις, αντικατοπτρίζοντας την πραγματικότητα που συναντούν στους επαγγελματικούς τους ρόλους. Αυτή η δυναμική φύση των σύγχρονων εργαλείων επιχειρηματικής προσομοίωσης που η Human Centric χρησιμοποιεί, ενισχύει την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλύουν κριτικά τις καταστάσεις και να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις γρήγορα – άλλη μια κρίσιμη πτυχή της επιχειρηματικής οξυδέρκειας.

Για Περισσότερες Πληροφορίες

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε τα εργαλεία επιχειρηματικής προσομοίωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks