Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Φορολογική Μεταρρύθμιση της Κύπρου: Ο λόγος σε δύο γνωστούς οικονομικούς διευθυντές

Το φορολογικό σύστημα της Κύπρου αποτέλεσε κρίσιμο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και ξένων επενδύσεων. Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της χώρας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανταγωνιστικούς συντελεστές εταιρικού φόρου και ελκυστικά κίνητρα, έχει προσελκύσει με επιτυχία επιχειρήσεις και επενδυτές από όλο τον κόσμο. Αυτό έχει συμβάλει σημαντικά στη θέση της Κύπρου ως περιφερειακού οικονομικού κόμβου.

Ωστόσο, παρά τις επιτυχίες του, υπάρχουν τομείς του φορολογικού συστήματος που απαιτούν προσοχή και μεταρρύθμιση. Ένας τέτοιος τομέας είναι η διαφάνεια και η συμμόρφωση. Ενώ η Κύπρος έχει σημειώσει πρόοδο στην ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Η ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής της φορολογικής νομοθεσίας και η ενίσχυση της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους αποτελούν βασικά βήματα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ενός δίκαιου και ισότιμου φορολογικού συστήματος.

Η φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Ωστόσο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος προσπαθούν να προωθήσουν την φορολογική διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τη θέση τους για τα πιο πάνω θα εκφράσουν κατά τη διάρκεια του 7ου Cyprus International Tax Conference η Χριστίνα Αγαθαγγέλου, Deputy CFO της Τράπεζας Κύπρου και ο Αλέξης Αλιχανίδης, Group CFO της Exness. Η συζήτηση στο πάνελ από τους δύο οικονομικούς διευθυντές θα αγγίξει και ζητήματα όπως το τι λειτουργεί καλά και τι πρέπει να αλλάξει στην Κύπρο σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς και κατά πόσο ΕΕ και Κύπρος κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στις 20 Φεβρουαρίου η διοργάνωση

Το Cyprus International Tax Conference, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια για τους επαγγελματίες της φορολογίας στην Κύπρο πραγματοποιείται τον ερχόμενο εν μέσω ενός ριζικά μεταβαλλόμενου τοπίου στον τομέα της διεθνούς φορολογίας.

Το μεγάλο γεγονός θα διεξαχθεί την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 στο Hilton Nicosia Hotel, σε μια εποχή, που η χώρα διανύει σημαντική φορολογική μεταρρύθμιση. Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνήσει τους κύριους παράγοντες που διέπουν τις φορολογικές πολιτικές της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή φορολογική νομοθεσία όπως επίσης και πρακτικές τόσο για τους επαγγελματίες του φορολογικού κλάδου όσο και για τις εταιρείες στους κύριους τομείς της οικονομίας.

Φοροτεχνικοί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των φορέων χάραξης πολιτικής και ηγετών του ιδιωτικού τομέα στους αντίστοιχους τομείς, θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με την μεταβαλλόμενη αρχιτεκτονική της διεθνούς φορολογίας.

Η θεματολογία της διοργάνωσης και ποιους ενδιαφέρει

Τα θέματα του Συνεδρίου είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν την οδηγία Unshell, τη φορολόγηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τον αντίκτυπο της DAC8, τις τιμές μεταβίβασης, τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή, τις πρόσφατες διεθνείς φορολογικές υποθέσεις και τον αντίκτυπό τους στον φορολογικό σχεδιασμό, καθώς και την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση της Κύπρου.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ειδικότερα σε ανώτερα στελέχη από τα φορολογικά και νομικά τμήματα των ακόλουθων φορέων:

  • Λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες
  • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Δικηγορικές εταιρείες και νομικοί σύμβουλοι
  • Εταιρείες επενδύσεων
  • Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης Εταιρείες Διαχείρισης Πλούτου
  • Εταιρικοί Πάροχοι Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικοί και Ευρωπαϊκοί Ρυθμιστικοί Φορείς
  • Οικονομικοί Διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Πληροφορίες

Υποστηρικτές:Taxand Cyprus, RSM Cyprus, PwC, KPMG, EY, Deloitte

Οργανωτές: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Bioland Energy Group: Υποψήφια στα INBusiness Awards στην κατηγορία «Επιχείρηση»
Aphrodite Hills Resort και Όμιλος PERHA στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Support Pink: Το Bean Bar στo πλευρό της Europa Donna Κύπρου
Επιχειρηματικός διαγωνισμός του Institute of Chartered Accountants in England and Wales στο Παν. Κύπρου
Sunil Kapoor: Επιδιώκει ενίσχυση της δυναμικής της με νέα πλοία η ÖL Shipping Group
MSPS Κύπρου: Ξεκίνημα νέας εποχής με ανανεωμένη ταυτότητα και φιλοσοφία
Logicom: Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κέρδους που αναλογεί στους μετόχους
Infocredit Group: Βραβείο Best KYC Solution 2024 στα φετινά Sigma Eurasia Awards
Ημέρα ενημέρωσης για τις σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Celestyal-Ναυτική Ακαδημία Κύπρου: Μνημόνιο Συνεργασίας για πλήρεις υποτροφίες σε μαθητευόμενους