Θράσος Τσαγγαρίδης: Το UW Group, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες που προσφέρει και τα πλάνα για το μέλλον

Η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ύψιστης ποιότητας 24/7 στο ευρύ πελατολόγιό του στον τομέα της πλοιοκτησίας και της πλοιοδιαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Όμιλο Εταιρειών UW Group, σύμφωνα με τον Διευθύνoντα Σύμβουλο και Ιδρυτή του, Θράσο Τσαγγαρίδη.

«Βρισκόμαστε σε κάθε στρατηγικής σημασίας λιμάνι», επισημαίνει, «για να εξυπηρετούμε ανά πάσα στιγμή κάθε ανάγκη των πελατών μας».

Σε συνέντευξή του στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business, ο κ. Τσαγγαρίδης μιλά για τον Όμιλο Εταιρειών UW Group, τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και τα επόμενα πλάνα του τομέα.

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία και τι υπηρεσίες προσφέρει;

O Όμιλος Εταιρειών UW Group δημιουργήθηκε το 2000, με σκοπό να προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες στον τομέα της πλοιοκτησίας και πλοιοδιαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα δραστηριοποιείται με γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Σιγκαπούρη και Κίνα. Η UMAR Shipping Services λειτουργεί ως αντιπρόσωπος κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού και μηχανημάτων, παρέχοντας σύγχρονες λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η WSR αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των υπηρεσιών επισκευής σε ναυπηγία, εν πλω και υποβρύχιες επισκευές.

Σε ποιους απευθύνεστε;

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας µέσω συνεργατών σε στρατηγικής σημασίας λιμάνια, που μπορούν να καλύψουν ανάγκες πελατών µας ανά πάσα στιγμή.

Πελάτες μας είναι οι μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων παγκοσμίως.

Γιατί να επιλέξει κάποιος τη δική σας εταιρεία έναντι του ανταγωνισμού;

Έχουμε τις διαπροσωπικές σχέσεις στο επίκεντρο των εργασιών μας. Θεωρούμε τους συνεργάτες και πελάτες µας μέρος της οικογένειάς µας και αυτό ακριβώς είναι που µας κάνει να ξεχωρίζουμε στην αγορά.

Είμαστε στο πλευρό των συνεργατών µας 24 ώρες την ημέρα και τηρούμε τις υποσχέσεις µας πέρα από κάθε προσδοκία. Οι ετήσιες εταιρικές µας εκδηλώσεις σε παγκόσμια κλίμακα και η παρουσία µας σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου δείχνουν έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας µας.

Η προσφορά µας σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας είναι αυτή που µας χαρακτηρίζει ως όμιλο και στοχεύουμε πάντα στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ύψιστης ποιότητας.

Πώς συμβάλλετε στη βελτίωση και την ανάπτυξη των εταιρειών που σας εμπιστεύονται;

Επενδύουμε πάντα στην έρευνα και την καινοτομία για ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων, που βελτιώνουν την απόδοση και τη βιωσιμότητα των ναυτιλιακών μας υπηρεσιών άρα και των πελατών που μας εμπιστεύονται.

Επιδιώκουμε στρατηγικές συνεργασίες για αποτελεσματική παροχή κάθε βοήθειας την οποία χρειάζονται οι πελάτες μας και ενισχύουμε την ψηφιακή μας παρουσία για την προώθηση των υπηρεσιών μας και τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους συνεργάτες μας.

Επιπλέον, εξετάζουμε νέες αγορές και περιοχές με αυξημένη ζήτηση, ώστε να επεκτείνουμε το πελατολόγιο και τις δραστηριότητές μας.

Υπάρχει πλάνο διάσωσης μιας εταιρείας που για οποιοδήποτε λόγο έχει χάσει έδαφος;

Σε κάθε περίπτωση ένα πλάνο διάσωσης προϋποθέτει προσαρμογή στη συγκεκριμένη κατάσταση και αντίληψη των αιτιών που οδήγησαν στα όποια προβλήματα. Η διαφάνεια, η ευελιξία και η ταχεία δράση αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία του.

Ένα ενδεικτικό πλάνο μπορεί να περιλαμβάνει την αναλυτική αξιολόγηση των αιτιών που οδήγησαν στην απώλεια εδάφους, την επαναξιολόγηση της στρατηγικής της εταιρείας με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς και την αναστροφή των οικονομικών δυσκολιών.

Ακόμα, σημαντική είναι η ενίσχυση της φήμης της εταιρείας, η οποία θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πελατών με τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης και με την ανοικτή επικοινωνία με πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενους.

Παράλληλα όμως, μπορεί να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές λύσεις, έτσι χωρίς αποκλεισμούς και συναισθηματικές δεσμεύσεις πρέπει να αποφασίζεται πάντα το καλύτερο και το πιο συμφέρον σε κάθε περίπτωση.

Ποιο είναι το προφίλ των εργαζομένων σας;

Είμαστε περήφανοι όταν λέμε ότι τα πολυτιμότερα περιουσιακά μας στοιχεία είναι οι άνθρωποί μας. Επενδύουμε σε ταλαντούχα άτομα και στοχεύουμε να τα βοηθήσουμε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Οι εργαζόμενοί μας ανέρχονται στους 70, ένας αριθμός που αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας. Η επιλογή τους γίνεται με προσεκτική αξιολόγηση των δεξιοτήτων, των επαγγελματικών τους προσόντων και επιδιώκουμε άτομα που συνδυάζουν την εμπειρία με την καινοτομία.

Εκτιμούμε τη συνεργασία, την επικοινωνία, την πρωτοβουλία και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, όπως επίσης τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν.

Πόση σημασία αποδίδετε στο μάρκετινγκ και πώς το αξιοποιείτε;

Είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη προώθηση των υπηρεσιών μας εντός ή εκτός Κύπρου. Επενδύουμε σε μια σύγχρονη και ελκυστική ιστοσελίδα, η οποία ενημερώνεται συχνά με τα τελευταία νέα και εξελίξεις του κλάδου.

Υλοποιούμε ψηφιακές εκστρατείες μέσω των κοινωνικών Μέσων και διαφημίσεων, για να ενισχύουμε την προβολή μας και να ενημερώνουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας. Συμμετέχουμε σε επιχειρηματικές εκθέσεις και εκδηλώσεις για να παρουσιάσουμε τις υπηρεσίες μας, να δικτυωθούμε και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην αγορά.

Εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς εταίρους για να διευκολύνουμε την είσοδό μας στις διεθνείς αγορές, αλλά επιδιώκουμε και συνεργασίες μεταξύ των πελατών μας.

Πώς μπορεί να συμβάλει στις εργασίες σας η τεχνητή νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σημαντικό στοιχείο στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα και μπορεί να λειτουργήσει ως βοηθητικό εργαλείο σε πολλούς τομείς.

Οι τεχνολογίες ΑΙ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών λογιστικού ελέγχου, τη βελτιστοποίηση των οικονομικών διαδικασιών, ενώ μπορούν επίσης να παρακολουθούν την κατάσταση των πλοίων και του εξοπλισμού.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία επενδύει πολλά στον τομέα ΑΙ με πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές ελέγχου και λήψης αποφάσεων.

Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο σας;

Βασιζόμενος στην τρέχουσα κατάσταση και στις τάσεις στον χώρο της ναυτιλίας προβλέπω εξέλιξη και εμφάνιση νέων προκλήσεων και ευκαιριών.

Αναμένεται η συνέχιση της ψηφιακής μετασχηματιστικής διαδικασίας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και λύσεων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες και οι τηλεπικοινωνίες.

Η ασφάλεια και η βιωσιμότητα θα είναι οι κυρίαρχοι παράγοντες, με τη χρήση τεχνολογιών όπως τα συστήματα παρακολούθησης, οι πράσινες πρακτικές και καινοτόμες λύσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων απαιτεί προσαρμοστικότητα και στρατηγική διαχείριση για τη διατήρηση της δραστηριότητας του κλάδου, με κριτήρια τον ανταγωνισμό και την ασφάλεια.

Η εταιρεία μας προσαρμόζεται σε αυτούς τους παράγοντες, ενδυναμώνοντας την τεχνολογική υποδομή, επενδύοντας σε καινοτομίες και διατηρώντας την επαγγελματική της αρτιότητα για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Τι να αναμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον;

Έχουμε βλέψεις για ακόμη πιο δυνατή παρουσία παγκοσμίως και όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον τομέα της ναυτιλίας.

Κι αυτό, με τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών, την εισαγωγή νέων υπηρεσιών και προϊόντων και τη συνεχή ανάπτυξη των γνώσεων και δυνατοτήτων του προσωπικού μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι ακόμα κι από τις υποσχέσεις που δίνουμε και τηρούμε!

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol