Powered by

K. Χατζηδάκης: Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις

Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο KYODO, απευθύνοντας πρόσκληση στους επενδυτές από την Ιαπωνία να έρθουν στη χώρα μας.

Ο ιαπωνικός οίκος Rating and Investment Information (R&I) ήταν ο πρώτος οίκος αξιολόγησης, που έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, δίνοντας σήμα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας, υπενθύμισε ο υπουργός. «Είμαστε μακριά στο χάρτη, αλλά η εμπειρία δείχνει πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλά προς όφελος και των δύο λαών», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφώσει ένα όλο και πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. «Προχωρήσαμε στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, στο μέτρο του δυνατού, και πήραμε πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας», σημείωσε. Επίσης, αναφέρθηκε στους κλάδους της ναυτιλίας, των logistics και του τουρισμού, στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα για επενδύσεις.

«Έχουμε αποτελέσματα που είναι πάνω από ικανοποιητικά στις επενδύσεις», σημείωσε ο υπουργός και υπενθύμισε την παρουσία μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μετά από δεκαετίες, όπως εκείνες των Microsoft, Pfizer, Αmazon, Google και Cisco. «Καλούμε, λοιπόν, και τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα που απολαμβάνει η χώρα, στα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σοβαρότητας. «Η πολιτική μας εναρμονίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το "μάθημα" που πήραμε την περασμένη δεκαετία και την πολυετή οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών
Συμφωνία πέντε αστέρων Invel-Prodea-Accor με…άρωμα Ιταλίας
Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα-Από πότε ισχύει η αύξηση