Γιώργος Παπαναστασίου: Το one stop shop σημαντικό εργαλείο για ξένες επενδύσεις

Τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εμπορίου για την μετατροπή της Κύπρου σε ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο παρουσίασε ο Γιώργος Παπαναστασίου κατά το «Foreign Investors Dialogue with the Cyprus Government: from feedback to action», που διοργάνωσε ο Invest Cyprus στο Προεδρικό.

Καταλυτικός παράγοντας για διευκόλυνση των επενδυτών είναι το one stop shop κάτι το οποίο προσφέρεται πλέον από την Πολιτεία και παρουσίασε ο ίδιος ο Υπουργός, επί σκηνής.

Ο Υπουργός Εμπορίου, εστίασε, συγκεκριμένα, στην ίδρυση της Μονάδας Διευκόλυνσης Εταιρειών (BFU), που στόχο έχει να βοηθήσει τους επενδυτές από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την παράδοση της επένδυσης.

Σχολίασε δε πως και ο ίδιος υπήρξε στη θέση των επενδυτών, κάτι που του επιτρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη διευκόλυνσης επενδύσεων.

Αναφερόμενος στην υπηρεσία αυτή έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο πίσω από το οποίο βρίσκεται το προσωπικό του Υπουργείου Εμπορίου, που είναι πρόθυμο να βοηθήσει τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για να εγγραφεί μια αλλοδαπή εταιρεία στο BFU είναι υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας, δημόσιες εταιρείες εγγεγραμμένες σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο χρηματιστήριο, κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες, κυπριακές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας/καινοτομίας, κυπριακές φαρμακευτικές εταιρείες ή εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιογενετικής και της βιοτεχνολογίας, καθώς και να διαθέτουν κατάλληλα ανεξάρτητα γραφεία στην Κύπρο, ξεχωριστά από κατοικίες ή άλλα γραφεία και αρχική επένδυση €200.000.

Δειτε Επισης

Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία