Ενημέρωση και λύσεις στον σύγχρονο κόσμο των επενδύσεων

Όταν το 2022, τα καταθετικά επιτόκια βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, ο μέσος Κύπριος πολίτης επέλεγε να επενδύει κυρίως σε ακίνητα, αγνοώντας την επιλογή των μετοχών και των ομολόγων. Ωστόσο, ιστορικά, οι χρηματαγορές έχουν καταγράψει ικανοποιητικές αποδόσεις παρά τους υψηλούς κινδύνους. Από τον Μάρτιο του 1980 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, η ετήσια μέση ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 8,6% ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης στις Ηνωμένες Πολιτείες, S&P 500, είχε ετήσια απόδοση περίπου 12%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και βασισμένοι στην πολυετή μας εμπειρία στον Χρηματοοικονομικό Τομέα, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την εταιρεία StockOpine, με κύριο στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διάφορες επενδυτικές επιλογές αλλά και την παροχή οικονομικών αναλύσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν την πυξίδα για το επενδυτικό τους ταξίδι στο μέλλον.

Η StockOpine, ανήκει στην κατηγορία Fintech και προσφέρει υπηρεσίες διαδικτυακού ενημερωτικού δελτίου, με εξειδίκευση στην ανάλυση εταιρειών που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια του εξωτερικού. Μέσω της ανάλυσής, παρέχουμε ένα εργαλείο το οποίο συνήθως είναι διαθέσιμο μόνο για θεσμικούς επενδυτές, με υψηλό κόστος. Στόχος μας είναι η παροχή μιας σφαιρικής εικόνας των εταιρειών που αναλύουμε, έτσι ώστε ο κάθε συνδρομητής να κερδίζει ιδέες, να εξοικονομεί χρόνο από τη δική του έρευνα, αλλά και να κατανοεί πώς λειτουργεί μια εταιρεία σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Ο κάθε συνδρομητής, μπορεί βέβαια με την σειρά του, να προχωρήσει σε δική του έρευνα ή συζήτηση με τον χρηματοοικονομικό του σύμβουλό.

Σήμερα, η ιστοσελίδα μας έχει περισσότερους από 3,500 συνδρομητές σε 105 χώρες, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες (28%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (8%), ενώ η Κύπρος κατέχει ένα ποσοστό περίπου 3% του συνολικού πελατολογίου. Η βάση των συνδρομητών μας κυμαίνεται από ιδιώτες επενδυτές έως και διευθυντές ή αναλυτές σε funds, family offices και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα. Όλοι οι πιο πάνω χρησιμοποιούν την ανάλυσή μας ως ένα επιπλέον εργαλείο στην έρευνά τους.

*Διευθυντής StockOpine Ltd

Δειτε Επισης

Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη
Νέα Οδηγία της Ε.Ε. προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες
Δέσμη προτάσεων από ΕΤΕΚ για έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό
Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν
Αναγκαίοι ορυκτοί πόροι για την ενεργειακή μετάβαση