Κάνει πίσω για τις αυξήσεις του 2023 η ΑΗΚ... Αποσύρει την προσφυγή για την απόρριψη από ΡΑΕΚ

Δεν θα επιμείνει στο αίτημα για ανάκτηση εξόδων του 2023, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, προσθέτοντας ότι κοινός στόχος είναι η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΔΣ της Αρχής, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου, και με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας και την ελάφρυνση των νοικοκυριών, το ΔΣ ζήτησε και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση της ΑΗΚ σχετικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο οργανισμός για την απόφαση της ΡΑΕΚ για απόρριψη του αιτήματος της Αρχής που θα επέφερε το 2023 αυξήσεις της τάξης του 13% στα τελικά τιμολόγια (και όχι 25% όπως έχει αναφερθεί).

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία έγινε αξιολόγηση των δεδομένων και το ΔΣ αποφάσισε να μην επιμείνει στο αίτημα αυτό. Κοινός στόχος η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ετοιμάζει mega deals η Eni-Με ποιον συνομιλεί για συμφωνία 12 δις ευρώ
Πτώση άνω του 2% στις τιμές πετρελαίου εν μέσω αισιοδοξίας για πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Goldman Sachs: Ο Τραμπ προτιμά το πετρέλαιο στα 40-50 δολάρια το βαρέλι
Γ. Παπαναστασίου: Κομισιόν και κράτη-μέλη Ε.Ε. να συνεργαστούν για προστασία GSI από παρεμβάσεις
Πετρέλαιο: Άλμα 3% στις τιμές λόγω αποκλιμάκωσης δασμών και CPI στις ΗΠΑ
Σε εξέλιξη η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ
Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση οι τροποποιητικοί κανονισμοί για το υγραέριο
ΑΔΜΗΕ-Terna: Μνημόνιο συνεργασίας για τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας
Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»