Κάνει πίσω για τις αυξήσεις του 2023 η ΑΗΚ... Αποσύρει την προσφυγή για την απόρριψη από ΡΑΕΚ

Δεν θα επιμείνει στο αίτημα για ανάκτηση εξόδων του 2023, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, προσθέτοντας ότι κοινός στόχος είναι η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΔΣ της Αρχής, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου, και με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας και την ελάφρυνση των νοικοκυριών, το ΔΣ ζήτησε και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση της ΑΗΚ σχετικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο οργανισμός για την απόφαση της ΡΑΕΚ για απόρριψη του αιτήματος της Αρχής που θα επέφερε το 2023 αυξήσεις της τάξης του 13% στα τελικά τιμολόγια (και όχι 25% όπως έχει αναφερθεί).

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία έγινε αξιολόγηση των δεδομένων και το ΔΣ αποφάσισε να μην επιμείνει στο αίτημα αυτό. Κοινός στόχος η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πτώση άνω του 2% για το πετρέλαιο εν μέσω στάθμισης των επιπτώσεων των δασμών του Τραμπ
Δίνει διευκρινίσεις για το τερματικό η ΕΤΥΦΑ-Σε εξέλιξη η μελέτη δεδομένων έργου για χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης
ΣΑΗ: Το πιο κρίσιμο βήμα για την μείωση του κόστους ηλεκτρισμού στην χώρα η έλευση του φυσικού αερίου
Ασκήσεις ισορροπίας στα 70 δολάρια για το brent-Μικρή ανάσα στην αγορά
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα η ηλεκτρική διασύνδεση και κάπου στο... μέλλον η ολοκλήρωση του τερματικού
Πιέσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη-Στις πρωτεύουσες με τις υψηλότερες αυξήσεις η Αθήνα
Ψάχνουν τρόπους διαφύλαξης της εύφορης γεωργικής γης από τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία