Powered by

Γαλλία: Επηρεάζουν επενδύσεις τα θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με τον δείκτη ελκυστικότητας

Τα προβλήματα που υφίστανται στην Γαλλία αναφορικά με τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών επηρεάζουν την ελκυστικότητα της χώρας, κυρίως σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη ελκυστικότητας για το 2024 που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη στο Παρίσι από το δίκτυο συμβούλων εξωτερικού εμπορίου (CCE).

Πρόκειται για έναν δείκτη δομημένο γύρω από δώδεκα κριτήρια, μεταξύ των οποίων, εκτός από τον τομέα της ασφάλειας, είναι το κόστος της ενέργειας, το φορολογικό καθεστώς, η εργασιακή ευελιξία, οι διοικητικές επιβαρύνσεις, η ποιότητα ζωής, το πολιτιστικό περιβάλλον κ.α.

Η κατάρτιση του έγινε με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 1.600 στελέχη και επικεφαλής επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 152 χώρες.

«Όταν έχετε YouTubers που τους κλέβουν τα κινητά τηλέφωνα ενώ βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, όταν η Μόνα Λίζα είναι περιχυμένη με σούπα ή όταν πολλαπλασιάζονται οι διαρρήξεις και τα “home-jackings” ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό επιδεινώνεται και μπορεί να επιβαρύνει ακόμα και την τουριστική δραστηριότητα», αναφέρουν οι συντάκτες της συνοδευτικής έκθεσης.

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ