Το κυβερνητικό πρόγραμμα Υπουργείου Εργασίας συζήτησαν Παναγιώτου και ΕΔΕΚ

Την υλοποίηση του προγράμματος της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Γιάννης Παναγιώτου με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και την λοιπή ηγεσία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Παναγιώτου είπε πως είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, υπό τον Πρόεδρό της, κατά την οποία συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

«Συζητήσαμε για τις πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας για το 2024 και φροντίσαμε να προγραμματίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η συνεργασία μας να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική για να μπορεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή για την ανθρωποκεντρική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση», είπε.

Ο κ. Σιζόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε αρχικά τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για την όντως πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Προσυπογράφοντας τα όσα έχει ήδη δηλώσει ο Υπουργός, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως από πλευράς της η ΕΔΕΚ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για βασικά ζητήματα του Υπουργείου, όπως είναι τα θέματα που έχουν σχέση με την άδεια μητρότητας, τη γονική άδεια, τα θέματα της ΑΤΑ, της εργοδότησης σε διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας, και την ενίσχυση της προοπτικής της περαιτέρω αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης για να καλυφθούν επιτόπιες ανάγκες προσωπικού σε ευαίσθητους τομείς της οικονομίας.

Σημειώνοντας πως είναι πολλά τα θέματα, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε πως θα συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση με τον Υπουργό και τους συνεργάτες του καθώς ο στόχος είναι όσο το δυνατόν, να ολοκληρωθούν οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο