Μαρίνα Πάφου: Προχωρούν οι διαδικασίες, τρεις οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορές

Τρεις οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορές αναφορικά με τον διαγωνισμό για την αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών για το έργο της μαρίνας Πάφου στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης ανέφερε πως πρόκειται για συμβούλους που θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο Τουρισμού ως Αναθέτουσα Αρχή  να ετοιμάσει τα έντυπα της προσφοράς . Ο κ. Μάης σημείωσε πως αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κατακυρωθεί  προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Σύμφωνα με τον κ. Μάη, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για εξασφάλιση υπηρεσιών εμπειρογνώμων, με σκοπό την ετοιμασία των όρων του διαγωνισμού και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης προς το Υφυπουργείο, καθ’ όλη τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα καταλήξει στην εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου της Μαρίνας Πάφου.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2023 και στο ηλεκτρονικό σύστημα e-procurement υποβλήθηκαν προσφορές από τρεις οικονομικούς φορείς. Ο κ. Μάης επεσήμανε πως το Υφυπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται, όπως είπε, με την πρόσληψη των συμβούλων μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν προκηρυχτεί οι προσφορές για εξεύρεση του επενδυτή.

Επεσήμανε επίσης πως οι εμπειρογνώμονες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευθύνη της ετοιμασίας των εγγράφων του διαγωνισμού με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μάης σημείωσε πως σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει αναμένεται με την Μαρίνα της Πάφου η προσέλκυση διαφόρων σκαφών αναψυχής αλλά και να αυξηθεί περαιτέρω ο ναυτικός τουρισμός με προσέλκυση και παρεμφερών επενδύσεων. 

Δειτε Επισης

H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων