Νέα από την ΕΤΑΠ Πάφου

Η ΕΤΑΠ Πάφου προχωρά στη δημιουργία οικολογικών διαδρομών μέσα από το Πρόγραμμα Interreg Euro MED - MED-Routes. Ανακοινώνει επίσης τη συνέχιση των QR CODES μετά τη μεγάλη επιτυχία που κατέγραψαν.

Τα QR CODES συνεχίζουν και το 2024

Πέραν των 345,000 σαρώσεων σε 71 έξυπνες πινακίδες σε ολόκληρη την επαρχία της Πάφου πραγματοποιήθηκαν από τα QR CODES, πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. Πρόκειται για τη ψηφιοποίηση πληροφόρησης και αντικατάσταση των στατικών, ανεπαρκών πινακίδων πληροφόρησης με έξυπνες, φιλικές προς το περιβάλλον, διακριτικές και διαδραστικές πινακίδες. Τα στοιχεία αυτά συλλέχθηκαν καθ’όλη τη διάρκεια του 2023.

Δημοφιλέστερες πινακίδες αναδείχθηκαν αυτές εντός των Τάφων των Βασιλείων, στο Αρχαιολογικό Πάρκο κ. Πάφου, στο Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου, στην Παναγία Χρυσοπολίτισσα και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβανομένου σημείων στην ύπαιθρο.

Οι πέντε κορυφαίες εθνικότητες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους Κύπρου που έχουν σαρώσει τις πινακίδες είναι Βρεττανοί, Πολωνοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί εθνικότητες που συνάδουν με τις κύριες αγορές που προσέλκυσε η Πάφος ως προορισμός το 2023.

Η επέκταση του θεσμού και της εν λόγω καινοτόμου δράσης συνεχίζει και το έτος 2024 με επιπρόσθετες 25 περίπου τέτοιες πινακίδες σε διάφορες περιοχές της Υπαίθρου και σημείων ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την επαρχία.

Δημιουργία Οικολογικών διαδρομών

Μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Euro MED με τίτλο ‘MED-Routes’, εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μεταβαίνουν στις 6-8 Φεβρουαρίου στη πόλη Φαέντσα της Ιταλίας για την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση του βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού της Μεσογείου, μέσω της δημιουργίας οικολογικών διαδρομών εντός των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Γενικός στόχος του έργου MED-Routes είναι η δημιουργία και η μετάδοση ενός Μεσογειακού μοντέλου βιώσιμου τουρισμού σε 4 πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή της μεσογείου και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου μεσογειακού «αργού τουρισμού/slow tourism» που έχει τις ρίζες του στην κοινή κληρονομιά τεσσάρων μεσογειακών πολιτιστικών διάδρομων.

Δειτε Επισης

Eξερευνώ την Τηλλυρία
Χαιρετίζει η ΕΤΑΠ την απόφαση του Δήμου Πάφου για απαγόρευση των σκούτερ
Απτικός σταθμός στο Μουσείο Πιερίδη-Νέα εμπειρία διαδραστικότητας και προσβασιμότητας
Νέες δράσεις για ενίσχυση της ταυτότητας των μελισσοχωριών ορεινής Λάρνακας
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα από την καινοτόμο ψηφιακή εκστρατεία προώθησης της Πάφου
Η ΕΤΑΠ Πάφου στην Πολωνία για προώθηση του τουρισμού
Νέα διεθνής διάκριση για τον «Προορισμό Πάφος»
Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024
Δράσεις ανάδειξης του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος»
Διακρατική συνάντηση του προγράμματος Quest στην Κύπρο