Roni Aloni: Η επενδυτική δράση και επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Mediterranean Region του Fattal Hotel Group, αρθογραφεί στον Ξενοδόχο και διαπιστώνει πρόσφορο έδαφος με τεράστιες δυνατότητες και ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια για την Κύπρο. Περιγράφει επίσης τη νέα εμπειρία που υπόσχεται να προσφέρει το Leonardo Club Latsi και τη δυναμική ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean μέλος της διεθνούς αλυσίδας Fattal Hotels Group, εισήλθε στην κυπριακή αγορά το 2017. Ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal με 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο της φιλοξενίας, αρχικά ξεκίνησε ως εταιρεία διαχείρισης και εξελίχθηκε γρήγορα σε εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης που ειδικεύεται μόνο σε ξενοδοχεία. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 250 ξενοδοχεία σε 19 χώρες σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ, με περισσότερα από 50.000 δωμάτια και 40.000 υπαλλήλους.

Με την δυναμική ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας στην Μεσόγειο, καταφέραμε να καθιερωθούμε ως ένας σημαντικό παίκτη στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, με ξενοδοχειακές μονάδες σε Πάφο, Λάρνακα, Πρωταρά και Λεμεσό. Aυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε 14 ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Πρόσφατα, με την εξαγορά της Hawaii Hotels Limited, η οποία διαχειρίζεται το πολυτελές ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό, ενισχύσαμε την παρουσία μας στο νησί. Επιπλέον, το νέο έργο, Leonardo Club Latsi, αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην Πάφο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός υδροπάρκου. Τέλος, στα άμεσα σχέδια μας περιλαμβάνεται η επέκταση μας στη Λευκωσία με το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου NYX στη Λεωφόρο Μακαρίου.

Tο νέο έργο, Leonardo Club Latsi, αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην Πάφο

Γιατί επιλέξαμε την Κύπρο

Όταν κάναμε τα πρώτα μας επενδυτικά βήματα στην Κύπρο, εκτιμήσαμε το νησί ως έναν ελκυστικό προορισμό, με εξαιρετικό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους. Επίσης, από οικονομικής πλευράς, οι δυνατότητες της Κύπρου την έκαναν μιας ελκυστική επενδυτική ευκαιρία. Επανεξετάζοντας την κίνηση μας αυτή θεωρώ πως κάναμε μια πολύ καλή επιλογή ερχόμενοι στην Μεσόγειο. Εκτιμώ πως, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρος υπάρχει πρόσφορο έδαφος με τεράστιες δυνατότητες και οι ρυθμοί ανάπτυξης τους θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Εκτιμούμε τη φιλοξενία των ανθρώπων της Κύπρου και επενδύουμε σε αυτούς, προσπαθώντας να εργοδοτούμε κυρίως ντόπιο προσωπικό. Με την απόκτηση νέων ξενοδοχείων, στοχεύουμε στη διατήρηση των ίδιων υπαλλήλων, εκπαιδεύοντάς τους βάση του όραματός και των αξιών μας, καθώς και της οργανωτικής μας δομής.

Με την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στον τομέα του τουρισμού, των αεροπορικών υποδομών και της ακτοπλοΐας, πιστεύω ότι η Κύπρος έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Στόχος μας είναι η συνέχιση της επέκτασής μας στην Κύπρο. Θα βοηθούσε σίγουρα εάν οι επενδυτές υποστηρίζονταν επαρκώς.

Η Κύπρος πρέπει να υιοθετήσει μακροπρόθεσμες στρατηγικές

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας όσον αφορά την υποστήριξη των επενδυτών και της ντόπιας οικονομίας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, ειδικά όσον αφορά το κόστος και τις στρατηγικές μάρκετινγκ. Η αποτελεσματική διαβίβαση αυτών των μηνυμάτων θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά προς όφελος της ντόπιας αγοράς και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

Δειτε Επισης

Eξερευνώ την Τηλλυρία
Χαιρετίζει η ΕΤΑΠ την απόφαση του Δήμου Πάφου για απαγόρευση των σκούτερ
Απτικός σταθμός στο Μουσείο Πιερίδη-Νέα εμπειρία διαδραστικότητας και προσβασιμότητας
Νέες δράσεις για ενίσχυση της ταυτότητας των μελισσοχωριών ορεινής Λάρνακας
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα από την καινοτόμο ψηφιακή εκστρατεία προώθησης της Πάφου
Η ΕΤΑΠ Πάφου στην Πολωνία για προώθηση του τουρισμού
Νέα διεθνής διάκριση για τον «Προορισμό Πάφος»
Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024
Δράσεις ανάδειξης του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος»
Διακρατική συνάντηση του προγράμματος Quest στην Κύπρο