Flight Mode brought to you by

Το φαινόμενο ‘’India Boom’’

Η Ινδία συγκαταλέγεται στις τέσσερις πρώτες χώρες με τις μεγαλύτερες παραγγελίες αεροσκαφών. Το παράδοξο όμως αυτής της εξέλιξης είναι ότι οι περισσότεροι Ινδοί ταξιδεύουν είτε με τρένο, είτε με αυτοκίνητο. Γιατί όμως παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, το οποίο ειδικοί ονομάζουν ‘’India Boom’’;

Πρόκειται για μία στρατηγική ανάπτυξης των αεροπορικών εταιρειών, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις τους κράτους για αύξηση των αεροδρομίων της χώρας. Οι επενδύσεις των δύο οφείλονται στη ραγδαία ανάπτυξη της μεσαίας τάξης και στην ικανοποίηση της ανάγκης των πολιτών αυτής της κατηγορίας, για γρήγορη διακίνηση εντός και εκτός των συνόρων, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό. Η μεσαία τάξη της χώρας ναι μεν αποτελεί μόνο το 3% του συνολικού πληθυσμού, ωστόσο σε μία τεράστια χώρα όπως η Ινδία αντιπροσωπεύει 42 εκατ. πολίτες, όπου περιλαμβάνονται διευθυντικά στελέχη εταιρειών, φοιτητές κ.ά. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εγχώριοι επιβάτες αυξήθηκαν περίπου κατά 100 εκατ. από το 2013-2020, ενώ ο αριθμός προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 500 εκατομμύρια έως το 2030. Ήδη, η Ινδική αγορά κατατάσσεται ως η 3η μεγαλύτερη στον κόσμο, αναφορικά με τα εγχώρια ταξίδια. Το 2024 προβλέπεται ότι το διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandi στο Νέο Δελχί θα υποδεχθεί 109 εκατ. επιβάτες, αναδεικνύοντας το αεροδρόμιο ως το 2ο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη επένδυση, η αύξηση των αεροδρομίων της χώρας και η ταυτόχρονη ανάπτυξη στα υφιστάμενα αεροδρόμια της χώρας, θα επιφέρουν αλυσιδωτά θετικά αποτελέσματα για την οικονομία. Η αύξηση της μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω των αεροπορικών διαδρομών συνεπάγεται τις περισσότερες φορές με την αύξηση της επιβατικής κίνησης, ενώ οι ξένες επενδύσεις τείνουν στη συνέχεια να αναπτύσσονται και στους υπόλοιπους τομείς.

Πηγές: The Economist & The New York Times.

Δειτε Επισης

Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
Πώς η χρήση βιώσιμων καυσίμων «ακριβαίνει» τα αεροπορικά ταξίδια
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR
Τουρισμός: Πώς η ανάπτυξή του μπορεί να ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες
Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι
Άντης Φράγκος: Το τεχνικό της Hermes επί ποδός-Όσα «τρέχει» για να...πετούν τα κυπριακά αεροδρόμια (vid)
Ποια είναι η Air Baltic που συνδέει την Κύπρο με την Βαλτική και η δυνατότητα που θα δίνει σύντομα στους επιβατές της