Με μικρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Μικρές ζημιές κατέγραψε στη συνεδρία της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 142,96 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 0,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €750.066,55.

Ανάλογη εικόνα παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ο οποίος έκλεισε στις 86,85 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,48%.

Με απώλειες έκλεισαν και όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, η Κύρια Αγορά κατά 0,49%, τα Ξενοδοχεία 0,26%, οι Επενδυτικές 2,73% και η Εναλλακτική Αγορά 0,92%

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €460.418 (τιμή κλεισίματος €2,38 – άνοδος 0,85%), της Τράπεζας Κύπρου με €144.935 (τιμή κλεισίματος €3,49 – χωρίς μεταβολή), της Salamis Tours με € 36.800 (τιμή κλεισίματος €3,68 – πτώση 1,08%), της Δήμητρα Επενδυτική με €28.996 (τιμή κλεισίματος €0,875 – πτώση 2,78%) και της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €20.807 (τιμή κλεισίματος €3,24– άνοδος 0,62%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 13 κινήθηκαν καθοδικά και 6 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 225.

Άσκηση δικαιώματος εξαγοράς της εταιρείας Mallouppas & Papacostas  Public Co Ltd
Εξάλλου το ΧΑΚ ανακοίνωσε πως ενόψει αιτήματος που υποβλήθηκε σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από τους κ.κ. Πόλυ Μαλλούππα, Λίζα Μαλλούππα, Ανδρέα Μαλλούππα, Μαρία Μαλλούππα, Κώστα Παπακώστα και Χρυστάλλα Παπακώστα (οι «Προτείνοντες») για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Mallouppas & Papacostas  Public Co Ltd  και αφού με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αναγνωρισθεί στους Προτείνοντες δικαίωμα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς, οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη σχετικά με τις αξίες της εταιρείας Mallouppas & Papacostas  Public Co Ltd, δεν θα είναι δυνατή [Άρθρο 5 της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό πράξεων επί άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών, κατόπιν αποδοχής δημόσιας προσφοράς ή άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (ΚΔΠ 96/2008)].

Ως εκ τούτου, το Χρηματιστήριο σημειώνει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας Mallouppas & Papacostas  Public Co Ltd  από τις 5 Μαρτίου 2024 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών. Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης θα έχει ισχύει το αργότερο μέχρι 2 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 8 Μαΐου 2024).

Δειτε Επισης

Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ
Εβδομαδιαία άνοδος 1,59% στο ΧΑΚ
Μ. Παναγιώτου: Εκδήλωση στη Γαλλία για την κουμανδαρία τον Οκτώβριο
Στο «ΚΟΙΟΣ» η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος για προώθηση της ηλεκτροκίνησης
Μέχρι 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης επιχειρηματικότητας
Γ. Παναγιώτου: Η ετοιμότητα του υπ. Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις και το πολιτικό μήνυμα της Κυβέρνησης
Αποδέχεται αλλά με όρια το πλαίσιο Παναγιώτου για την αγορά εργασίας η ΟΕΒ-Τι δηλώνει ο Μιχάλης Αντωνίου
Mελέτη για το ύψος του αφορολόγητου και αντισταθμιστικά αποκλειστικά για την πράσινη φορολογία
ΧΑΚ: Τέρμα στο ανοδικό σερί-Μικρές ζημιές την Πέμπτη