Εκτοξεύονται με αυξήσεις-φωτιά οι τιμές των σοκολατένιων προϊόντων στην κυπριακή αγορά... Πάνω κατά 20% με 30%

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων που κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα ως αποτέλεσμα της καλπάζουσας αύξησης της τιμής του κακάο και της σοκολάτας διεθνώς.

Κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, και συγκεκριμένα για την περίοδο Μαρτίου 2023 έως σήμερα, η τιμή του κακάο σε δολάρια Αμερικής κατέγραψε δραματική αύξηση, που σε ποσοστιαία βάση ανέρχεται στο 153,55%.

cocoa price

Για τις σημαντικές αυξήσεις που είναι αναγκασμένη να επιφέρει από την 1η Απριλίου 2024, ενημερώνει καταναλωτές και επενδυτες μέσω ανακοίνωσής της στο ΧΑΚ η Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επερχόμενες αυξήσεις θα αφορούν, τόσο τα παραγόμενα σοκολατένια προϊόντα, αλλά και τα προϊόντα εισαγωγής, κάτι που όπως επισημαίνει, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά της πωλήσεις του ομίλου το 2024, καθώς πολύ πιθανόν να μειωθεί η κατανάλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, και προς αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών, ο όμιλος μελετά διάφορα εναλλακτικά μέτρα, ώστε να αμβλύνει τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές.

«Ο Όμιλος προτίθεται σε πρώτο στάδιο να επιφέρει αύξηση στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων της τάξης του 20-30%, απορροφώντας βραχυπρόθεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση τον προσεχή Αύγουστο, ανάλογα με την κίνηση των τιμών των προϊόντων κακάο στη διεθνή αγορά», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι οι τιμές των μπισκότων Frou-Frou, δημητριακών Golden Choice, προϊόντων αρτοποιίας Bakandy’s, προΪόντων Handy’s snacks και επιδορπίων Mon Ami που δεν περιέχουν κακάο ή σοκολάτα, δεν θα επηρεαστούν και θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση η Alkis H. Hadjikyriacos τονίζει πως σε περίπτωση που οι τιμές του κακάο και της σοκολάτας αποκατασταθούν σε νέα χαμηλότερα επίπεδα, τότε ο όμιλος με τη σειρά του προτίθεται να προβεί σε ανάλογες τροποποιήσεις και μειώσεις.

Δειτε Επισης

ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών
ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: €300 δώρο σε κάθε εργαζόμενο-To «ευχαριστώ» στο προσωπικό
Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης του Kia EV3 προσφέρει πιο ομαλή οδήγηση και αυξημένη αυτονομία