Powered by

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Κακουρής-Θέματα συνεργασίας Κύπρου και ΕΤΕπ στο επίκεντρο

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται την Πέμπτη και Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Κυριάκος Κακουρής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Κύπριους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Κακουρής, ο οποίος θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ με αρμοδιότητες χρηματοδοτήσεων για την Κύπρο, θα έχει σειρά συναντήσεων με διάφορους αξιωματούχους του Κράτους, μεταξύ αυτών, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Εσωτερικών και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Στις συναντήσεις αυτές, θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΕΤΕπ και οι δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας, αναφέρεται.

Εξάλλου, στις 29 Φεβρουαρίου, 2024, ώρα 11:00 στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΤΕπ για το έτος 2023, των δράσεων της στην Κύπρο για την ίδια περίοδο, καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχει η Τράπεζα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Δειτε Επισης

Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Φρέναρε η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο εξάμηνο...Κάμψη στα σαλούν, άνοδος για υβριδικά και ηλεκτρικά
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Έγινε το αναμενόμενο...Εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού οι χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία