O νέος κανονισμός περί μέτρων και σταθμών-Οφέλη για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Στα οφέλη που θα προκύψουν για ιδιώτες και επιχειρήσεις από την αναθεώρηση των τελών για τις υπηρεσίες που παρέχει η Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας Κυριάκος Χατζηγιάννη μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή του ΔΗΣΥ, ο νέος κανονισμός περί μέτρων και σταθμών θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική μείωση των τελών για τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχει η Υπηρεσία, η οποία θα ανέλθει σε πάνω από 50% σε σχέση με σήμερα.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς ο έλεγχος των μονάδων μέτρησης θα αποβεί προς όφελος του καταναλωτή και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ενώ χαιρέτισε τη μακροχρόνια προσπάθεια της Επιτροπής για αναθεώρηση των εν λόγω τελών, αποφασίζοντας σήμερα να οδηγήσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια με σκοπό την αναθεώρηση των τελών το συντομότερο δυνατό.

Δεύτερο θέμα συζήτησης σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη ήταν η νομοθεσία για την παράταση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων που δεν έχουν άδεια λειτουργίας, θέμα για το οποίο, όπως είπε, η επιτροπή αποφάσισε να κατέλθει με τροπολογίες ώστε η περίοδος των δύο χρόνων να παραμείνει ως έχει και όσοι έχουν ξενοδοχειακές μονάδες να τις λειτουργήσουν στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Συμπλήρωσε ότι θα κατατεθεί αύριο πρόταση νόμου ως προς τα ορεινά θέρετρα, βάσει της οποίας δημιουργείται μια διαφορετική κατηγορία ξενοδοχείων παράλληλη με αυτή των αστικών ξενοδοχείων και τη γενική κατηγορία, προκειμένου να υπάρχει η ευχέρεια για άσκηση διαφορετικής πολιτικής για κάθε κατηγορία ξενοδοχείων.  

Σημείωσε ακόμη ότι και οι δύο παραπάνω προτάσεις θα ψηφιστούν στις 14 Μαρτίου από την Ολομέλεια.

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννη χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους €350, μια απόφαση για την οποία, όπως είπε, η Βουλή έχει εργαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σημείωσε επίσης ότι επρόκειτο για ένα άδικο μέτρο που λήφθηκε σε μια εποχή αναζήτησης εισόδων μετά την οικονομική κρίση και το τελευταίο που παρέμενε σε ισχύ, εις βάρος των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είπε επίσης ότι δεν έχει σημασία αν η πρόταση προέρχεται από τη Βουλή ή την Κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα μπορέσει πλέον να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανό κενό στα έσοδα του κράτους από την κατάργηση του τέλους, ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι εναπόκειται στην Κυβέρνηση να εξηγήσει πώς θα αναπληρωθούν έσοδα 45 και πλέον εκατομμυρίων ανά έτος.

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ
Αυτά τα κριτήρια πρέπει να πληρούν οι στρατηγικές αναπτύξεις για ταχεία αδειοδότηση
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
City Med: Νέα ανάπτυξη στον τομέα της υγείας στον Άγιο Ιωάννη Λεμεσού
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης