powered by

Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL – University of Limassol) ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την AMMITEC (Σύλλογος Στελεχών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ναυτιλιακών Εταιρειών), έναν διακεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, o οποίος στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και στην ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου του ΙΤ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) και η AMMITEC στοχεύουν σε μια δυναμική σχέση ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των επαγγελματιών του κλάδου. Η σύμπραξη αυτή, προστίθεται, φέρνει κοντά δύο κόσμους, παντρεύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα και θεωρία με την πρακτική εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος. Σημειώνεται ότι η AMMITEC, με την εξειδίκευση και την εμπειρία της, προσφέρει πολύτιμη γνώση για τις τρέχουσες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, ενώ το UoL, με το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ερευνητική του δυναμική, παρέχει θεωρητικό πλαίσιο και μεθοδολογία.

"Συνολικά, η συνεργασία UoL και AMMITEC αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον ναυτιλιακό κλάδο. Η ένωση δυνάμεων ακαδημαϊκής κοινότητας και επαγγελματιών του κλάδου φέρνει νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον της ναυτιλίας" αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Corporate Padel Tournament: Ένα πρωτοποριακό γεγονός που αλλάζει τους κανόνες
Shell Cyprus: Δίνει την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς να ζήσουν τον παλμό της Formula 1 στη Μόντζα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival (pics)
Ο ρόλος του MiCA στο κρυπτονόμισμα
Τι κάνει «νιάου νιάου» στα κεραμίδια του λιανεμπορίου;
4α Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας
Η στήριξη της ψυχικής υγείας κορυφαίος παράγοντας για την ικανοποίηση από την εργασία
Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Harm Reduction Conference