Αποκτά χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ η Τράπεζα Κύπρου

Στην απόκτηση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΛΤΔ(ΚΕΔΙΠΕΣ), το οποίο αφορά δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στο παρελθόν, προχωρά η Τράπεζα Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού(ΕΠΑ) ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΛΤΔ από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ.

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ είναι δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πιστωτικό ίδρυμα, αδειοδοτημένο από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Η κύρια δραστηριότητα αυτής και των θυγατρικών της είναι η παροχή τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν χρηματοδοτικές επενδυτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες θεματοφυλακής και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

Η εν λόγω εταιρεία είναι θυγατρική της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company, η οποία είναι η ιθύνουσα εταιρεία του Ομίλου Τράπεζας Κύπρου.

Η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΛΤΔ είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην απόκτηση και τη διαχείριση χορηγήσεων, ενώ δεν παρέχει νέες χορηγήσεις και υπηρεσίες αποδοχής καταθέσεων.

Ειδικότερα, η βασική δραστηριότητα της είναι η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων αναδιαρθρώσεων σε συνεργασία με τους δανειολήπτες, ή όπου αυτό δεν καθίσταται εφικτό, την εκποίηση, την εκκαθάριση ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας που είχε λάβει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Η εν λόγω εταιρεία είναι θυγατρική της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΛΤΔ.

Ο στόχος είναι χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΛΤΔ, το οποίο αφορά δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στο παρελθόν.

Δειτε Επισης

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις τράπεζες-Συγκριτικό πλεονέκτημα τα δεδομένα
Ανάλυση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου... Ο διαφορετικός αντίκτυπος στις οικονομίες από τα υψηλά επιτόκια
Ν. Χριστοδουλίδης: Η αξία της δημιουργίας οικογενειακού προϋπολογισμού και σωστής οικονομικής διαχείρισης(vid)
Αμετάβλητα και πάλι τα επιτόκια από ΕΚΤ, αλλά φωτογράφησε μελλοντικές μειώσεις
Το καλοσώρισμα της Λαγκάρντ στον Χριστόδουλο Πατσαλίδη-«Καλώς ήρθες, Χριστόδουλε»
Απορρίφθηκαν τέσσερις αγωγές καταθετών της Λαϊκής κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
ΚΕΔΙΠΕΣ: Εντός στόχων το ΣΕΑ-Συμμετοχή 25 ατόμων και στους 314 ο αριθμός του προσωπικού
Συντριπτικό «ναι» από ΕΤΥΚ στην πρόταση Γιάννη Παναγιώτου για την συλλογική σύμβαση στην Ελληνική
125 χρόνια Τράπεζα Κύπρου-Τι είπαν Τάκης Αράπογλου, Πανίκος Νικολάου και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη
Τάκης Αράπογλου: Δυναμικό παρόν και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την Τράπεζα Κύπρου