Εβδομαδιαία άνοδος 0,25% στο ΧΑΚ

Μικρές πιέσεις δέχθηκε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο μόλις 0,25%. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε στη τελευταία συνεδρία της εβδομάδας πτώση σε ποσοστό 0,52%, κλείνοντας στις 141,61 μονάδες.

Απώλειες σε ποσοστό 0,53% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 86,01 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €330.593.

Ζημιές παρουσίασαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 1,67% και ακολούθησαν η Κύρια Αγορά με 0,71%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,14% και τα Ξενοδοχεία με 0,11%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €138.349 (πτώση 0,28% – τιμή κλεισίματος €3,52). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom Public με €84.570 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €3,00), της Ελληνικής Τράπεζας με €53.589 (πτώση 0,43% - τιμή κλεισίματος €2,32), της Petrolina (Holdings) με €13.375 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,07) και της Salamis Tours με €9.050 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €3,62).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, εννέα πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 133.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των συνήθων μετοχών της εταιρείας Black Oak Investments Plc σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των συνήθων μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου. 

Προσθέτει ότι η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Capital Markets Experts A.E.

Αναφέρει ότι οι κύριες δραστηριότητες του Συγκροτήματος είναι η κατοχή επενδύσεων, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η παροχή χρηματοοικονομικών διευκολύνσεων.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€) και προσθέτει ότι θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση