Powered by

Leaders in Hospitality Awards: Βραβείο στον Kωστάκη Λοΐζου

Βραβείο «Leader in Hospitality-Lifetime Achievement Award» απονεμήθηκε στον Kωστάκη Λοΐζου, Executive Chairman του Louis Group κατά τα Leaders in Hospitality Awards, στο πλαίσιο του 45ου Cyprus Hotel Summit & Exhibition, που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ.

Ο Κωστάκης Λοΐζου είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Louis, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Louis plc, ο οποίος επικεντρώνεται στην ιδιοκτησία και διαχείριση 26 ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο και την Ελλάδα μέσω της Louis Hotels, καθώς και στον τομέα της κρουαζιέρας μέσω της Celestyal Cruises.

Ο Όμιλος Louis ιδρύθηκε το 1935 από τον πατέρα του Κωστάκη, τον αείμνηστο Λούη Λοΐζου, γνωστό ως τον "πατέρα του τουρισμού" στην Κύπρο, και σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς ομίλους που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην Κύπρο και την Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους.

Ο Κωστάκης γεννήθηκε στη Λεμεσό και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα του και κληρονόμησε το πάθος του για την προώθηση του τουρισμού στην Κύπρο.

Μετά την αποφοίτησή του από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο και τη Γενεύη και στη συνέχεια εντάχθηκε στον Τουριστικό Οργανισμό Louis. Σταδιακά επέκτεινε το ταξιδιωτικό και ναυτιλιακό πρακτορείο του πατέρα του, αναλαμβάνοντας την ηγεσία μετά το θάνατο του πατέρα του το 1971.

Ακολούθησε η προσθήκη του ξενοδοχειακού τμήματος, Sunotels, το 1976, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Louis Hotels. Μέχρι το 1992, το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων περιελάμβανε ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Το 1986, η επιχείρηση κρουαζιέρας έβαλε πλώρη, σηματοδοτώντας την απόκτηση του Princesa Marissa ως το πρώτο πλοίο, το οποίο τελικά εξελίχθηκε σε έναν στόλο 12 κρουαζιερόπλοιων. Ο Κωστάκης Λοΐζου μέσα από το έργο του παγίωσε την πολύπλευρη παρουσία του Ομίλου Louis.

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Ενδιαφέρον και από DFC για συμμετοχή στη διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ
Πλήρες ναυτιλιακό κέντρο η Κύπρος-Τα κίνητρα και τα πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου
AstroBank: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Δάλι-Στα πλάνα η κάλυψη κι άλλων περιοχών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει ναυάγιο, υπάρχουν ευθύνες… Γιατί χρειάστηκε να παρέμβω για το τερματικό
«Pronomia»: Το νέο πρωτοποριακό σχέδιο επιβράβευσης με πολλαπλά ωφελήματα από την Τράπεζα Κύπρου
Από «ανιαροί» λογιστές, πάροχοι κορυφαίας συμβουλευτικής υποστήριξης-Η αλλαγή ρόλου, ταυτότητας και κατεύθυνσης
Ocean Basket: Νέο εστιατόριο-ναυαρχίδα στο ιστορικό λιμανάκι της Πάφου
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη