Powered by

R. Morton: Η αναδυόμενη τάση στη φιλοξενία είναι η επένδυση σε θέρετρα αναψυχής

Σε μια περίοδο αλλαγών και προκλήσεων βρίσκεται ο κόσμος της φιλοξενίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, η επιτυχία των ξενοδοχείων εξαρτάται ουσιαστικά από την ικανότητά τους να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν.

Μια από τις βασικές τάσεις που διαμορφώνουν το τοπίο είναι η αυξανόμενη ζήτηση για θέρετρα και υπηρεσίες αναψυχής.

Ο Rod Morton, Διευθύνων Σύμβουλος της Greenspan Projects Ltd, μίλησε στο 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, για το πώς ο ίδιος βιώνει τις εξελίξεις στον τομέα των ξενοδοχείων και των θερέτρων.

Εξήγησε ακόμη τη σημαντικότητα όπως τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία επενδύσουν σε δραστηριότητες αναψυχής, ενώ δεν παρέλειψε μέσω του fireside chat, με τίτλο «Uncover your hidden revenue» να δώσει παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης και προσέλκυσης νέων πελατών.

Η επένδυση σε δραστηριότητες και κέντρα αναψυχής είναι μια τάση που καταγράφει άνοδο, με βασικό λόγο να αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για εμφανή επένδυση (tangible investment).

Ανέφερε επίσης το γεγονός ότι τέτοιες επενδύσεις είναι προς όφελος μιας χώρας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι επισκέπτες παραμένουν περισσότερο για να επισκεφθούν και αξιοθέατα που προσφέρονται.

Αξιόλογα είναι και τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν τέτοιες δραστηριότητες, καθώς έχει διαφανεί ότι φέρνουν περισσότερα έσοδα, αφού οι επισκέπτες προχωρούν σε αγορές τροφίμων και ποτού κατά την διαμονή τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Morton αναφέρθηκε και σε παραδείγματα από διασημότητες του εξωτερικού οι οποίες επένδυσαν στον τομέα αυτό, με θέρετρα γκολφ κ.α, ειδικά σε περιοχές με θερμό καιρό, όπως η Φλόριντα των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες προοπτικές που υπάχουν και για την ηλιόλουστη Κύπρο.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Τουρισμός: Ποσό ρεκόρ από την ταξιδιωτική βιομηχανία στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2024
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
SKY express: Διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών με την ITA Airways-Περισσότερες επιλογές στους επιβάτες από Ελλάδα και Κύπρο