Powered by

R. Morton: Η αναδυόμενη τάση στη φιλοξενία είναι η επένδυση σε θέρετρα αναψυχής

Σε μια περίοδο αλλαγών και προκλήσεων βρίσκεται ο κόσμος της φιλοξενίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, η επιτυχία των ξενοδοχείων εξαρτάται ουσιαστικά από την ικανότητά τους να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν.

Μια από τις βασικές τάσεις που διαμορφώνουν το τοπίο είναι η αυξανόμενη ζήτηση για θέρετρα και υπηρεσίες αναψυχής.

Ο Rod Morton, Διευθύνων Σύμβουλος της Greenspan Projects Ltd, μίλησε στο 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, για το πώς ο ίδιος βιώνει τις εξελίξεις στον τομέα των ξενοδοχείων και των θερέτρων.

Εξήγησε ακόμη τη σημαντικότητα όπως τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία επενδύσουν σε δραστηριότητες αναψυχής, ενώ δεν παρέλειψε μέσω του fireside chat, με τίτλο «Uncover your hidden revenue» να δώσει παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης και προσέλκυσης νέων πελατών.

Η επένδυση σε δραστηριότητες και κέντρα αναψυχής είναι μια τάση που καταγράφει άνοδο, με βασικό λόγο να αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για εμφανή επένδυση (tangible investment).

Ανέφερε επίσης το γεγονός ότι τέτοιες επενδύσεις είναι προς όφελος μιας χώρας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι επισκέπτες παραμένουν περισσότερο για να επισκεφθούν και αξιοθέατα που προσφέρονται.

Αξιόλογα είναι και τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν τέτοιες δραστηριότητες, καθώς έχει διαφανεί ότι φέρνουν περισσότερα έσοδα, αφού οι επισκέπτες προχωρούν σε αγορές τροφίμων και ποτού κατά την διαμονή τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Morton αναφέρθηκε και σε παραδείγματα από διασημότητες του εξωτερικού οι οποίες επένδυσαν στον τομέα αυτό, με θέρετρα γκολφ κ.α, ειδικά σε περιοχές με θερμό καιρό, όπως η Φλόριντα των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες προοπτικές που υπάχουν και για την ηλιόλουστη Κύπρο.

Δειτε Επισης

Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι