To Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναβαθμίζεται και επεκτείνεται

Ο συνεχής εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υποδομών του, μέσω της υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων αποτελούν βασική προτεραιότητα για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Σε αυτό το πλαίσιο, προκηρύχθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση για την μελέτη, κατασκευή και 12ετή συντήρηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το οποίο προνοεί την ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων και τη δημιουργία καινούργιων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι το μεγαλύτερο και πλέον εξοπλισμένο Νοσοκομείο της Επαρχίας, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατρικής φροντίδας, ενώ και με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου, θα είναι σε θέση να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και βελτιωμένη εμπειρία στους ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα αναβαθμιστεί φέροντας την ονομασία ‘Μητέρα και Παίδι’ και θα διαθέτει μεταξύ άλλων τους ακόλουθους χώρους:

  • Αίθουσα Ωδίνων
  • Αίθουσα Τοκετών
  • Λουτρό Ασθενών
  • Χώρος Περιποίησης Βρεφών
  • Θάλαμοι Νοσηλείας
  • Κλινική Εγκύων
  • Λοιποί υποστηρικτικοί χώροι.

Επιπρόσθετα, θα αναβαθμιστεί το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου με έργα στους θαλάμους ασθενών, θάλαμο νεογέννητων, δωμάτιο θεραπειών και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι χώροι θα είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για να δέχονται και ασθενείς με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Το έργο έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο 2023 και αναμένεται να παραδοθεί το 2ο τρίμηνο του 2024. Η συνολική τιμή του έργου, το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέρχεται στα €5,792,633.00 από τα οποία χρηματοδοτούνται τα €1,537,000.00.

Νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Η Νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη βδομάδα, αποτελεί το πρώτο από τα έργα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το οποίο ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή της νέας μονάδας, έγινε βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέχρι και 27 σταθμούς αιμοκάθαρσης. Η μονάδα διαθέτει εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, είναι άρτια εξοπλισμένη και κατάλληλη για να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς με παθήσεις νεφρών. Το έργο συνολικής αξίας €4.737.000,00 συμπεριλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, λαμβάνοντας επιχορήγηση ύψους €4,016,340.

Με επίκεντρο την βελτίωση της φροντίδας που παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να υλοποιεί τα αναπτυξιακά έργα τα οποία είχε ανακοινώσει, στη βάση του Στρατηγικού του Σχεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή να καλέσετε τηλεφωνικώς στο 26803100.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)